MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 листопада 2018

9083 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 листопада

Вселенський патріархат повідомив, коли відбудеться Об'єднавчий собор

"Під час підготовки до засідання Святого і Священного Синоду з 27 по 29 листопада 2018 р. Константинопольський Вселенський Патріархат знову підтверджує своє священне рішення про надання Томосу про Автокефалію Православній Церкві в Україні. Хоча процес підготовки до Священної Ради (Собору) Православної Церкви в Україні триває, конкретна дата в грудні 2018 року буде представлена ​​для підтвердження та оголошення Святого і Священного Синоду Вселенського Патріархату".

Янукович чекає на вибори-2019. Й ось чому

У Путіна та Януковича одне спільне бажання – кардинально змінити владу в Україні. Путін та Янукович хочуть покращення свого життя. Путінові потрібне скасування санкцій, Януковичеві – повне відновлення контролю над фінансовими потоками, втраченими після втечі з Києва. Путін упевнений, що новому президентові потрібно буде з ним домовлятися – бо інакше продовжиться війна, інакше величезну кількість коштів Україна й далі витрачатиме на оборону, інакше доведеться виконувати вимоги МВФ замість того, щоб просто взяти у Кремля черговий кредит.

Злет і падіння українських націонал-демократів

Мабуть, ключовою тактичною помилкою націонал-демократів тоді стало те, що вони відмовилися взяти владу в Україні, сформувати уряд і втілювати власну програму, коли це запропонував тодішній глава держави Кравчук. 1992-го він, виходець із середовища радянської партійної номенклатури, прийшов до своїх опонентів на з’їзд "Руху" й публічно запропонував: формуйте уряд, беріть владу! Вони гордо й патетично відкинули цю доленосну пропозицію, знехтували можливістю вийти та закріпитися на загальноукраїнській арені й задекларували цим свої суто регіональні амбіції.

Відповідь на пропозицію очолити помісну церкву дам Об'єднавчому соборові – Філарет

Самовисування кандидатур на Предстоятельство в Церкві не допускається канонами. Раніше повідомлялося, що єпископат УПЦ Київського Патріархату пропонуватиме мою кандидатуру для обрання Предстоятелем. Я дякую єпископату за висловлення довіри до мене, так само, як вдячний за потужну підтримку з боку повноти Київського Патріархату і всього суспільства. Зараз у мене є сформоване бачення того, як далі треба діяти, і про нього через наше особисте спілкування знають наші партнери з діалогу, що триває.

Як Україні скористатися падінням цін на нафту

Якщо ціна, що впала на $20, протримається хоча б протягом двох останніх місяців року, це знизить витрати споживачів нафти на $120 млрд, частина яких може піти на підтримку економічного зростання. Якщо ціна не підвищиться і протягом року, то сума виросте до $720 млрд, частину якої можна задіяти для продовження глобального економічного росту. Якщо період невисоких цін на нафту триватиме, то вартість енергетичного імпорту знизиться, що стане позитивом для України. Добре відомо, наскільки високий "паливний складник" як у собівартості української продукції, так і в інфляції.

Хто насправді заважає Україні стати багатою

Україні ніхто не заважає, крім самої України. Ніхто не стримує бізнес від інвестицій в Україну. Тільки сама Україна. Адже справді нерозумно припускати, що, обираючи між країною, де немає верховенства права, і твоя власність може однієї миті перестати тобі належати, і країною, де приватна власність захищена і свята, інвестор зробить вибір на користь першої. Ні, інвестор не піде до нас. Просто тому що у світі безліч привабливіших альтернатив. Просто тому що Україна нічим не примітна країна третього світу, а не пуп землі, як приємно вважати деяким виборцям.

Чому чоловікам у нашій країні варто спробувати побути феміністами

Хоча б трохи. І мені – теж. Не тому, що я вважаю жінок кращими від чоловіків, а тому, що вважаю їх рівними. Не тільки у правах – але й у тій нескінченній кількості деталей, які ці права забезпечують. Бути феміністом для чоловіка означає саме це: вважати, що жінки мають рівні права з тобою, а тому слід працювати над тим, щоб зробити ці рівні права реальністю. Я не хочу, щоб жінки в нашій країні відчували себе ув'язненими. Не хочу, щоб вони мали складний вибір: робота чи родина. Хочу, щоб у них виходило й те, й інше. І діти, і кар'єра. Ці речі не є несумісними.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини