MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 січня 2019

3903 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 січня

Огризко: Європейська зовнішня політика деградує

Що ж такого нового сказав пан Маас? І чого це проти нього всі так наїжачились? Хіба що за те, що назвав Росію та Україну, тобто розшифрував послання пані Косьянчич? Хоча, ні. Німецький міністр іще заявив, що вірить у російські гарантії. Він вірить у чесне слово Лаврова й Путіна. Ну, кожен має право на власну думку, це ж демократія. Але от місце для її оприлюднення пан Маас вибрав невдале. Бо українці дуже добре знають ціну російським "гарантіям" ще з 1654 року. Але особливо відчувають їх зараз, коли щодня московські "гаранти" вбивають українських громадян.

Коли неймовірно бреше Путін, Лавров чи їхні "соотєчествіннікі" – не дивуйтеся. Вони інакше не вміють

Цікаво, що такі ж характеристики як найбільш брехливого народу давали московитам безліч спостережливих іноземців, починаючи від Герберштейна до Олеарія та де Кюстина. Іноземці, зокрема, повідомляли, що московські купці називалися в чужих краях ким завгодно, аби лише не московитами, бо інакше з ними ніхто не хотів мати справу – такий вже тоді, в 15-16 століттях, московити заслужили "імідж". Увесь цей потік іноземних і власне російських свідчень не взявся нізвідки, мусимо визнати, що він відображав і відображає якусь психологічну реальність.

Шість історій одного життя тимчасово переміщеної особи

Маріуполь. Серпень, 2014. До пологів залишається два тижні. У пологовий будинок не приймають без тимчасової довідки, і я в саму спеку їду за нею в благодійний фонд. Поки тільки вони дають підтвердження про подібні переїзди. У будівлі чи то дитячого садочку, чи то школи відкрили пункт прийому біженців – жителів територій, що рятуються із зони бойових дій. Всюди палатки, балони з питною водою. Навколо – багато дітей. Але вони не бавляться, як годиться всім нормальним дітям, а злякано й тихо туляться до рідних, не випускаючи з рук маленькі іграшки.

Російська скрута, Ідель-Урал і підступні китайські інвестиції

Китай готовий інвестувати, але на своїх умовах: нещадна експлуатація ресурсної бази, зачистка ринку від місцевих конкурентів, пільгові умови оренди землі тощо. Спроби Москви змусити вже татар, а не чувашів, "подумати про Росію-матінку й піти назустріч жаданим інвесторам" можуть мати зворотній ефект. Річ у тому, що серед мусульман Росії загалом, а серед тюрків-мусульман особливо, наростають антикитайські настрої. Така постава тюркських народів пов’язана із політикою Пекіна у Східному Туркестані.

Як совєти ставилися до галичан

Кому цікаво, наскільки совєтська влада не довіряла галичанам – читайте далі. Лаврентій Берія (той самий) у червні 1953 року ініціював спеціальну постанову московського ЦК щодо Західної України. Бо чекістсько-військові методи не працювали. Населення й через вісім років після "перемоги" не хотіло ставати совєтськими людьми. І тоді "зачесалися" внизу й почали виправляти ситуацію. Зі стенограми Львівського обкому Компартії: із 848 відповідальних працівників партійного апарату місцевих було тільки 50; із 117 секретарів міськкомів і райкомів області – шестеро...

Вчителі київського ліцею страйкуватимуть: чому їх варто підтримати

Будь-які позитивні зміни в освіті неможливі, якщо вчителі й батьки вважатимуть одине одного ворогами. Школу майбутнього в Україні можна побудувати лише на фундаменті партнерства та взаємної поваги. Зокрема – безумовної поваги до гарантування безпеки вчителів. Врешті-решт, безпека дітей у школах можлива лише за умови безпеки вчителів. Якщо 23 січня до страйку вчителів на годинку перед роботою доєднається хоча б кілька десятків київських батьків, це стане потужним символом єдності.

Розстріляне відродження: як 80 років тому загинув неокласик Драй-Хмара

З "Емки" вилізли троє із сусманського управління, притримуючи при боках маузери. Усі, як завжди тоді, "під мухою"… Підійшли. Конвой щось їм доповів… Один із трьох повільно витяг маузер із дерев'яної кобури й, підійшовши за кілька кроків до першого в'язня, – трах, до п'ятого – трах… Ми з Драєм стояли аж у четвертому десятку поряд, а з другого боку стояв київський студент Володя, з чиїм батьком Драй дружив колись у Кам'янці. Отож, коли почали нізащо розстрілювати щоп'ятого, Драй умить обрахував, що під кулю потрапить саме студент Володя…

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини