MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 січня 2019

625 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 січня

Козлики й козлища для хитрунів і головне питання виборів

Головним питанням виборів є не ціна на газ чи комунальні послуги, а питання визначальної для подальшого існування української держави війни з Росією. Не війни з режимом Путіна, як це дехто хотів би представити, а саме з Росією як формою організації соціуму та ставлення до світу поза цим соціумом. Росія – це війна з усім світом довкола. І не треба мати ілюзій, що якщо їй "віддатися", як от учинила Білорусь, то тебе помилують. Той самий фінт вухами хотів зробити і Янукович. Росія нікого не помилує.

Несподівана перешкода для іноземних журналістів на лінії фронту російсько-української війни

Погодьтеся, для закордонних редакцій тримати групу в Україні по декілька тижнів, щоб чекати на дозвіл проїхати через КП із території та на територію, яку контролює українська влада, – не дуже нормально. А це факт, який стався нещодавно з німецькими журналістами в Маріуполі. І це однозначно не поліпшує та не спрощує їхньої роботи в Україні. А відповідно не збільшує кількість і не змінює на краще ставлення до української влади в кінцевих матеріалах у західних ЗМІ. Може, варто це змінити?

Яким може бути другий термін Порошенка

У сфері зовнішньої політики це буде продовження нинішнього курсу, внутрішньої – курс на пошук компромісів з основними політичними гравцями в парламенті. Мінус першого терміну Порошенка – повільні й непослідовні реформи. Основна проблема – сфера верховенства права та боротьба з корупцією. Були зроблені певні кроки, але вони не задовольняють настроїв і запитів виборців. Ці реформи не були радикальними, вони еволюційні. А країні потрібні швидкі зміни. Водночас Порошенко опинився у складній ситуації – реальне російське вторгнення.

Що свідчать дані про динаміку зовнішньої торгівлі України 2018 року

За січень-листопад минулого року експорт українських товарів у РФ скоротився на 7% порівнянно з 2017-м. Водночас експорт товарів із України в країни ЄС за 11 місяців зріс на 15,7%. Частка країн ЄС в експорті українських товарів сьогодні складає вже 42%. Частка Росії в українському експорті за січень-листопад 2018 року склала 7,7%. Сьогодні у структурі українського імпорту частка Росії – 14,2%, частка країн Європейського Союзу – 40,6%. Цього року ця тенденція продовжиться та поглибиться.

Промовистий приклад того, як силовики керують РФ

Тепер уже сам Путін – заручник силовиків. Якщо зрозуміти цей простий факт, ми побачимо, на основі якого механізму ухвалювали рішення з уторгнення в Україну і як їх ухвалюватимуть у майбутньому. Є Путін і є доповіді людей, для яких війна – мати рідна і яким потрібні мільярди бюджетних грошей. І більше нічого немає – ані "великої Росії", ані "русского мира", ані страху перед Заходом, ані навіть повстань на Кавказі. Є тільки боротьба за бюджет і некомпетентний, ізольований від реального світу чоловік у Кремлі.

Сліпота й амнезія: маленька Малоросія Зеленського

"Як не крути" Зеленського в річницю трагедії під Крутами читається як чийсь жахливий жарт. Звісно, піарники Зе про це не думали, вони й не могли думати про те, що слово "крути" українці можуть читати з різними наголосами – просто ці піарники (і сам Зе) цих сенсів не відчитують, – але я певен, що колись це прийде. Учора, 30 грудня, ми з Миколою Рябчуком довго говорили про Малоросію та Україну, й ось це "як не крути" видається мені такою маленькою Малоросією: просто наївною сліпотою та амнезією.

Гопко: Прийдешні вибори – тест на зрілість нашого суспільства

До кандидата та майбутнього президента потрібно ставитися не як до месії, а як до менеджера, який має виконати завдання, що стоять перед державою. Не потрібно оцінювати, хто краще влаштував шоу на своєму з’їзді, адже це лише паразитування на соціологічних даних про проблеми людей. Кандидати в президенти бояться конкретно й чесно говорити із суспільством про те, які реальні можливості має наша держава. У нас політики звикли паразитувати на популістських гаслах, немає конкуренції якісних ідей і можливостей донести їх суспільству без олігархічного телересурсу.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини