MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 лютого 2019

1831 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 лютого

Рада підтримала зміни до Конституції щодо вступу України в ЄС і НАТО

Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) № 9037. За це рішення проголосували 334 народних депутата із 385 зареєстрованих у сесійній залі. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Адвокат Микола Полозов розповів, як можна допомогти полоненим українським морякам. ВІДЕО

Полозов припустив, що Кремль розраховуватиме використати українських військовополонених моряків як важіль упливу на внутрішньоукраїнську політику, оскільки в Україні парламентсько-президентська республіка, й неправильний парламент може дуже сильно гальмувати будь-яке реформування, будь-який рух країни в бік євроінтеграції. "Я не виключаю, що Кремль відбере "потрібних" людей, які будуть "повертати" цих моряків додому. Вони намагатимуться розділити моряків – частину з них повернуть, а над рештою і далі знущатимуться", – пояснив захисник.

Маємо звести ментальну стіну між Україною та Росією – Портников

Тема окупації повинна бути важливою темою української політики і державного будівництва. Стіна на кордоні – це тільки паркан для безпеки. Набагато важливішою, набагато ефективнішою є ментальна стіна, яку ми зобов'язані побудувати між Україною та Росією. І цю стіну необхідно споруджувати вже сьогодні – які б дурниці не розповідали нам про "діалог" і "мир". Мир – це не балаканина з агресором. Це насамперед його відмова від окупації наших територій, це відновлення територіальної цілісності України, це покарання військових злочинців, це репарації за окупацію та злодійство.

Критична помилка на шляху зміни старих політиків на нових

Понад усе прагнучи нових облич, здається, ми досі не готові до того, щоб вони з’являлися. Бо нові – це не просто не старі, а ті, хто став лідером за іншими принципами, ніж попередники. І хоч би скільки ми прагнули зміни старих на нових, без будівництва системи вирощування кадрів для політики, побудованій на інших принципах, це буде чиста фікція. Політиком може стати людина будь-якої професії, але вважати, що не треба напрацьовувати досвід саме в цій сфері, – критична помилка.

Чистилище для кандидатів у президенти

Виборча кампанія вступила у фазу брудної білизни, судів і доносів "оперу" одне на одного та ще на керівника єдиної найменш залежної НТКУ. Хіба це гідно? Кандидатам варто пам’ятати: адже була революція задля Гідності. Якщо цього не припинити, ми в кожному разі обиратимемо забрудненого лідера на виборах сумніву. Єдиний вихід протистояти сумнівному вибору – пропустити кандидатів через публічне чистилище – ясну розмову про його/їі реальні повноваження та реальні обіцянки задля країни, всіх нас.

Чим Лукашенкові математика не вгодила

Президент перейнявся тим, що в школі дуже багато уваги приділяють математиці й іншим предметам природничого циклу. На його думку, обурливо, що вони вивчають, як йому здається, відірвані від життя предмети. Справді, синуси, косинуси й інші тангенси тільки забивають голову учням, а ось практично вони не можуть лампочку вкрутити в люстру або полагодити чайник чи кавоварку. Не вчать їх у школі користуватися рубанком, фуганком, стамескою та долотом. Дівчата після школи не можуть посмажити яєчню. Через це руйнуються сім'ї.

"Відмовилася писати синові російською": журналіст розповів про матір військовополоненого моряка

Андрій Андрійович Оприско – наш моряк. Зараз у російському полоні. Його самотня мама живе в селі на Львівщині. Так ось місцева влада надала її допомогу: купили телевізор, супутникову антену, сучасний телефон, індивідуальне опалення й установити пластикові вікна в сільській хаті. Люди постійно провідують і підтримують. Парадокс у тому, що мама Андрія Оприска Ольга Василівна – колишня вчителька російської мови і літератури. Листа синові російською мовою писати категорично відмовилася.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини