MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 лютого 2019

2105 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 лютого

Кримське рішення Путіна гарантувало Росії неминучу ганьбу

Виглядає, що Путін одним своїм рішенням загнав Росію в пастку, з якої цій країні просто не вибратися. І це куди більша проблема для Росії, аніж проблема для України. Україна не контролює частину своєї території ‒ але не вона одна така. Не контролюють частину своєї території Грузія, Молдова, Кіпр, багато інших країн. Але насправді головна проблема якраз у того, хто здійснює контроль. І якщо цей контроль ще й знаходить місце в конституції країни-окупанта, якщо з ним погоджуються парламент, Конституційний суд, суспільство ‒ то це і є проблема проблем.

Чи порушувала стаття про незаконне збагачення презумпцію невинуватості та про що забув КСУ

Кафедра кримінального права КНУ направила у відповідь на запит КСУ два різні (!) висновки із протилежними позиціями. Все залежить від того, як тлумачити презумпцію невинуватості – як абсолютне право чи ні. Тягар доведення в разі незаконного збагачення, на мою думку та думку деяків фахівців, не покладався на підсудного. Правоохоронні органи мали довести факт набуття майна, перевірити всі альтернативні шляхи його набуття, показати, що жоден із законних способів не підтвердився, порівняти доходи та витрати, показати, що ті не мають законного походження.

Чому парламент має ухвалити закон про мову

Для чого потрібен закон про мову? Бо в нас зараз діє радянський закон. Не можна незалежній Україні жити за радянськими законами. Конституція констатує, що державною мовою є українська, але ніде не визначено, що таке державна мова. Тому виникають постійні спекуляції та провокуються конфлікти. Потрібен закон, який визначить функції та сферу державної мови і припинить спекуляції. Державна мова тому і зветься державною, що нею розмовляє держава – державний апарат, суди, військо, поліція – нею пишуть закони й усі документи.

Російсько-українське протистояння має глибоке історичне коріння

Теперішню війну називають “гібридною”, представляючи її новим способом реалізації агресивної політики. Але практично всі її інструменти (спроба закріплення свого впливу на українських теренах через підтримку лояльних українських політичних середовищ, внутрішньо-політичний розкол українського суспільства засобами пропаганди, врешті відкрите військове втручання, намагання представити агресію як внутрішній громадянський конфлікт) російські керівники випробовували ще з ХVІІ–ХVІІІ століть.

Як РПЦ поступово захоплює єпархії у Криму

Показовою у цій ситуації є фігура митрополита Тихона (Шевкунова). Саме через нього кримська тематика потрапила до журналів Синоду. Патріарх Кирило вважає Крим токсичною темою і намагається обходити його стороною, інакше це загрожує йому цілою низкою втрат за кордоном. У Тихона таких проблем немає, він спокійно відвідує Крим і виправдовує анексію. Більш того, на мою думку це ще і особиста ініціатива самого Тихона. Так, він напередодні Синоду був у Криму (у порушення правил перетину державного кордону України, зрозуміло).

Чим окупований Крим у нинішньому вигляді незручний для Росії

Виступ Януковича із "крамольними словами" дає привід думати, що Путін не відмовився від масштабної агресії проти України, коли в обозі окупантів можна було би привезти карикатурного Януковича, а окупованій Україні як солодку пігулку запропонувати Крим на умовах кондомінімуму (тобто реально під абсолютним контролем Москви, а формально за участю України в управлінні півостровом), що дало б підстави маріонетковому Януковичеві вигукувати: "Крим український!". І поставити його рятівником української соборності.

Українські паралімпійці завоювали 42 медалі і виграли загальний залік ЧС з зимових видів спорту

За всі змагальні дні українські паралімпійці жодного разу не поступилися першим місцем жодній із 17 країн-учасниць. Загалом 13 із 19 спортсменів, які презентували Україну на цьому чемпіонаті світу, вибороли високі нагороди, семеро з них – золоті. Найкраще від команди України виступила Людмила Ляшенко – у здобутку сім високих нагород, із яких чотири золоті медалі (!) (зокрема три золота з біатлону, одна золота медаль із лижних перегонів), дві срібні й одна бронзова медалі з лижних перегонів.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини