MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 березня 2019

428 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 березня

Наша стара хиба: нескінченний танок недовіри з неефективністю

Цей список недовіри й неефективності можна продовжувати. І діагноз простий – після Майдану 2013-2014 років ми по-справжньому не перезавантажили саму державу. Нові люди з'явилися у структурах влади – і здебільшого виявилися дилетантами або кон'юнктурниками, нові структури були створені – й виявилися поганим римейком старих. Але сама система влади залишилася тією ж, сама держава залишилося тією ж. Немає ніякого сенсу лити нове вино у старі міхи – воно згіркне.

Канада самотужки намагається врятувати світ

Організатори Мюнхенської конференції з питань безпеки, яка відбулася нещодавно, запровадили новий термін "кленолатералізм". Термін відображає результати опитування, згідно з яким зовнішня політика Канади є найпопулярнішою у світі. Десята найбільша економіка взяла на себе лідерство в захисті світової торгівлі від американського протекціонізму та координує міжнародну боротьбу із глобальними загрозами: від зміни клімату до країн-парій. Ініціаторкою одиночної канадської кампанії з порятунку світу є міністерка закордонних справ Христя Фріланд.

Об'єднання Гриценка й Садового: пізно в президенти, але перспективно в парламент

Так, якщо виключити з порядку денного фактор несподіваного чуда, то Гриценко цей бій програв. Але якщо для нього важливий не сам пост, а справжня модернізація країни, перезавантаження як її правлячої еліти, так і інститутів держави, тоді з об’єднанням ыз таким сильним регіональним лідером як Садовий перспективи можуть бути досить обнадійливі. Тим паче у світлі наступних чергових парламентських виборів. За умови, що будуть враховані недоліки й вади цьогорічної президентської кампанії. Чого раніше – врахування недоліків і виправлення їх – не відбувалося.

Як за чотири роки змінилася Донеччина

За три дні ми встигли завітати в Миронівське, Бахмут, Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку, виступити перед дітьми у школах та інтернатах, зустрітися з численною публікою в міських бібліотеках. Наш тур називався "Схід читає", але я особисто поїхав у нього трохи з іншою метою – читати Схід. Востаннє на Донбасі я виступав наприкінці 2015 року, проїхавши тоді із презентаціями від Сіверськодонецька до Маріуполя. Тож минулого тижня я вирушив у дорогу, щоб на власні очі побачити – чи змінилося щось у тих краях, про що думають люди, яка загальна атмосфера?

Вісті з релігійних полів: перехід гундяївської секти у підпілля може стати цілком логічним продовженням віслючої впертості гундяївців

Загалом за майже два місяця від часу отримання томосу вже 407 приходів гундяй-церкви по всій Україні перейшли до складу помісної Православної церкви України... попри шалений опір гундяй-попів і добре організованих ватних проросійських активістів – як місцевого розливу, так і засланих до нас Кремлем, штибу Гадіка ("православної суки"). Волинська область – безумовна лідерка серед інших областей України щодо зміни юрисдикції православних громад. Значна кількість таких громад також у Вінницькій, Хмільницькій, Тернопільскій, Рівненській, Чернівецькій.

Будинок для Кіма: що на піску свого невігластва звів Трамп

Трамп може як завгодно довго переконувати себе, що він використовує північнокорейського диктатора для доказу своїх неабияких зовнішньополітичних здібностей. Але насправді, ясна річ, це Кім використовує Трампа. Він уже двічі зустрічався з американським президентом, поки Путін чекає біля дверей. Яке враження сам факт таких зустрічей справляє на союзників Америки в регіоні? А на самих північнокорейців, які на власні очі переконуються, що гасло про світове значення їхньої злиденної маргінальної країни – зовсім не міф.

Чому фільм року кращим не буває і як чинний правопис здоровому глуздові суперечить

За чинним правописом, суфіксальний е в таких прізвищах при відмінюванні зберігають ("Український правопис", 1990 рік, стор. 112): Гашек – ГашекаЛокетек – Локетека. Та це, як і багато що в цьому правописі, суперечить здоровому глуздові, бо і в польській, і в чеських мовах е випадає: Гашек – ГашкаЧапек – ЧапкаЛокетек – ЛокеткаКадлубек – Кадлубка. У нас так само е мало б випадати, як випадає о в прізвищах типу Бурячок – БурячкаГайдучок – Гайдучка. Поляки кажуть Павла. Але за "Українським правописом" – Павела.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини