MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 березня 2019

1427 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 березня

G7 і Світовий банк закликали Україну повернути кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

G7 і Світовий банк закликали українську владу активізувати свої зусилля для забезпечення ефективності антикорупційних правових інструментів та інституцій, зокрема відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення відповідно до принципів ООН, ОЕСР і ЄСПЛ, а також знайти спосіб продовжити десятки розслідувань і кримінальних переслідувань, завершення яких було поставлено під загрозу.

Навіщо російські окупанти затримували архієпископа Климента

У Росії протягом останніх місяців розповідають про боротьбу Української держави з УПЦ Московського патріархату, "репресії" проти священнослужителів, втручання в церковні справи. Але при цьому країною, в якій православний священик, що відправляється на побачення до в’язня, може бути затриманий під безглуздим приводом, виявляється аж ніяк не Україна. Климента затримали на окупованій території, у Криму. Затримали представники російських силових структур. І якби не увага політиків і медіа, ще не відомо, чим би завершився інцидент.

Під час війни сюди влучила бомба, або Піаніно, на якому так ніхто й не заграв

Тата забрали якось увечері. Галя сховалася під лакований столик у коридорі й дивилася на людей у шкірянках. Вони щось цідили крізь зуби, ходили з кімнати в кімнату, залишаючи на паркеті жирні чорні сліди. Мама заламувала руки, трусила пшеничним перманентом, накрученим на папільйотки, тато заправляв сорочку в штани, хапав із вішалки капелюха, довго не міг зав’язати шнурівки. Галя водила пальчиком по теплому дерев’яному завитку – знизу вгору, згори вниз, і зупинялася там, де він закручувався равликом…

Темні часи постправди: що забезпечує успіх фейків

Дослідження однозначні у висновках: найкраще сприймають фейки малоосвічені читачі, велика частина з яких – молоді люди, залишені напризволяще активною частиною соціуму, політиками, журналістами, заможними мешканцями великих міст. Із цього моменту можна почати узагальнювати. Цілі групи населення в багатьох країнах вважають, що ні вони, ні їхні діти не мають перед собою майбутнього, що зміни розраховані не на них, що про них забули, їх зневажили, відсунули від здобутків прогресу й навіть системи розподілу.

Аморальна ширма: як не можна використовувати патріотизм

"Патріотичний" – риса, яка для багатьох служить виправданням низької якості твору (фільму, пісні, книги). Ми так тішимося появі нового українського продукту, що вважаємо антиукраїнськими будь-які спроби побачити його відверто слабкі сторони. Розумію звідки це походить – коли не було України (а її як чинника, що системно підтримував українське не було ще довго після 1991-го), будь-який публічний прояв любові до неї сам по собі був викликом. Тож за цю відвагу митцеві можна було пробачити художні хиби.

Як 100 років тому поляки прийняли рішення анексувати Галичину та Волинь

Ейфорія, що охопила поляків, дещо відлякувала та насторожувала. "Сп’яніла молодим вином свободи, яким її забезпечили союзники, Польща знову уявила себе безроздільною господинею Центральної Європи. Принцип самовизначення не відповідав її домаганням. Вона вимагала Галичину, Україну, Литву й деякі частини Білорусі, чиє населення при проведенні голосування категорично відмовилося б від польського панування", – писав із жалем прем’єр-міністр Великої Британії Ллойд Джордж.

Знане Межигір'я – задовго до Януковича. ФОТО

У XVII столітті тут уже був чималий комплекс Спасо-Преображенського монастиря. Не раз він страждав від пожеж, але незмінно відроджувався – насамперед завдяки тому, що до нього були вельми прихильними українські козаки. Гетьмани, ще від Богдана Хмельницького, сприяли обителі значними пожертвами, а Січ Запорізька вважала Межигірський Спас своїм військовим монастирем (іноді його називали "Запорізькою лаврою"). Саме звідси призначали священиків на Січ. Тут-таки лікували покалічених січовиків, а старі, знесилені козаки на схилі років знаходили тут притулок.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини