MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 березня 2019

2427 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 березня

Кримський символ міжнародного безсилля

Всі ці п'ять років ми спостерігаємо моральну капітуляцію Заходу перед силою, небажання ухвалювати реальні рішення, посилення віри в те, що можна замінити принципи угодовством. Той, хто намагається зберегти хоча б видимість тиску, відстоює санкції, бореться за їхнє посилення, має вигляд маргінала. Дякувати за жорсткість Заходу можна самому Путінові – він то відрядить отруйників у Солсбері, то втрутиться у вибори, то ще щось. А так усі давно б уже забули і про Крим, і про Донбас.

Миймо руки – частіше й не лише буквально

Я вдався до невеликих пошуків у Google й ось про що дізнався. Отже, Піт Геґсет, журналіст, що читає новини на телеканалі Fox News, який вважають дуже консервативним, заявив: він не мив рук принаймні 10 років, бо так мало не автоматично набуває імунітету проти потенційних хвороб, спричинених мікробами. "Зрештою, – додав Геґсет, – мікроби не існують, якщо їх не можна помітити неозброєним оком". Коли я дізнався, що цей журналіст – випускник елітарних Гарвардського та Принстонського університетів, то геть розгубився й вирішив вважати його слова за стовідсотковий жарт.

Структура та склад олігархату принципово не змінилися, але його економічна вага впала вдвічі

Українські мільярдери у списку Forbes-2012: Ахметов, Пінчук, Коломойський, Боголюбов, Жеваго, Косюк, Порошенко, Веревський. Вісім осіб. Сукупні статки – $31,1 млрд. Співвідношення сукупних статків до ВВП – 18%. Українські мільярдери у списку Forbes-2019: Ахметов, Жеваго, Косюк, Пінчук, Боголюбов, Коломойський, Новинський. Сім осіб: випали Порошенко та Веревський, додався Новинський. Співвідношення сукупних статків до прогнозного ВВП – 10%. Сукупні статки – $13,6 млрд.

Чому не можна скорочувати Лесю Українку й чим однофамільця замінити

У деяких книгах можна знайти скорочення: Л. Українка, а в инших – Леся Українка. Коли посилаються на якогось автора, то пишуть його ініціали та прізвище: М. КоцюбинськийА. МалишкоМ. Рильський. Псевдоніми потрібно писати без скорочення: Ганна БарвінокЛеся УкраїнкаПанас Мирний. Але в деяких працях, зокрема в словниках, застосовують специфічні скорочення, про які йдеться в зазначеному Держстандарті: Барв.Коцюб.Мал.Л. Укр. і под. Замість однофамілець можна казати тезкО, жіноче – тЕзка. Так називають людей не лише з однаковим ім'ям.

Провина всіх, кого називають "порохоботами"

Коли ті, кого називають "порохоботами", звинувачують когось у нелюбові до влади, я кажу: "Розумієте, ви довели до такої ситуації, що фактично [на сьогодні] більшість обирає ситуативну людину". Саме беззаперечний захист від будь-якої критики теперішньої влади призвів до того, що сталося. Це провина всіх, кого називають "порохоботами". Величезний недолік минулих п’яти років, який не подолала влада, – це недовершений діалог із громадянським суспільством. Зараз іще не пізно реагувати.

Брати Капранови: "Гуцулка Ксеня" – найкращий український фільм останніх трьох років

Це дуже весело, легко, ненапряжно. На фільм не треба йти, "щоб підтримати", а треба йти, щоб отримати велике задоволення, жодного іспанського сорому, жодних знижок для авторів. Безумовно, фільм має недоліки, але він має головну перевагу – щире задоволення. глядачів. Попри відсутність пафосу фільм дуже патріотичний. Попри картонність – дуже колоритний, гуцульський. Попри банальний сюжет (за відомою оперетою) – дуже несподіваний. І корисний. От що буває, коли за основу беруть міцно збудований і перевірений часом сюжет. 

Шевченківське свято в Києві 136 років тому

"Свято припало на день народження Шевченка, тому вільно було і танцювати. Микола Віталійович [Лисенко] заграв козачка. Поважний педагог Лубенець пішов із Варварою Семенівною Житецькою в танець під веселі вигуки глядачів <…> Але хотілося подивитися на справжній танець, і всі кинулися до Садовського. Його ухопили і поволокли на середину зали. Навкруги зімкнулося широке коло. Садовський повів своїм козацьким поглядом: "Хто ж стане зі мною?" Виступила Маруся Старицька в розкішному вкраїнському вбранні, в червоних чоботах, і поплила, як лебідь по воді".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини