MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 березня 2019

1784 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 березня

Час припинити голосувати серцем і ввімкнути мізки – Портников

Я дуже хочу хоча б колись опинитися в країні – в цій країні – де я буду нікому не потрібен. У країні, про вибори в якій ніхто не пам'ятатиме, й мені не доведеться переходити з англійської на польську та з польської на хорватську, описуючи черговий "феномен". Напевно, для журналіста це дуже дивне бажання, але ви за мене не хвилюйтеся. Я легко перекваліфікуюся в міжнародники й розповідатиму вам про божевілля в інших країнах – від Венесуели до Зімбабве. Тому що країн, в яких виборці роблять схожі помилки, у світі предостатньо.

Вибув, але не вибув: які кандидати можуть зіпсувати ваше волевиявлення

На виборчих дільницях українцям слід пам’ятати, що кандидати в президенти Тарута, Мороз тощо не можуть знятися з виборів. Вони вже зазначені у виборчих бюлетенях. І якщо ви побачите, що виборча комісія поставила штамп "вибув" навпроти їхнього прізвища, такий бюлетень є зіпсованим і не може бути виданим для голосування. Якщо вам його підсовують – ваш голос намагаються знищити. Вимагайте заміни бюлетеня та звертайте увагу присутніх членів комісії, офіційних спостерігачів, довірених осіб кандидатів і журналістів на порушення ваших виборчих прав. 

Сцілла й Харібда: Велика Британія між російською та китайською загрозами

Велика Британія поступово усвідомлює загрозу від Кремля. У справі Росії наша стратегія національної безпеки ставить безпеку вище за процвітання. Тобто ми готові до економічної скрути, якщо такої ціни вимагає протидія Путінові (а це, звісно, зменшує ризик того, що він утягне нас у скруту). Новий підрозділ у Вайтголлі об’єднує та аналізує відкриту й таємну інформацію про підступи та втручання Росії на внутрішньому й зовнішньому рівнях. Висновки та рекомендації підрозділ одразу повідомляє урядові. Це істотна зміна.

Обирати треба не між кандидатами, а між різними сценаріями розвитку подій – Пекар

Обирати треба не між кандидатами (подобається – не подобається), а між різними сценаріями розвитку подій. Погана новина в тому, що я не бачу однозначно позитивних, райдужних сценаріїв. Хороша новина в тому, що є сценарії, за яких можна жити та продовжувати потихеньку змінювати країну шляхом розбудови державних інституцій і громадянської просвіти. За років 15 впораємося. Треба обирати найкращий із-поміж тих сценаріїв, які є в наявності, а не мріяти про диво. Дива не станеться.

Наші вибори є не "приколом", а елементом гібридної війни – письменник

Всі ті колосальні зміни й реформи, що втілені в життя після Революції гідності, на жаль, все ще не незворотні. Наші вибори є не "приколом", а елементом гібридної війни, спрямованим на внутрішню окупацію. Якщо Путін не зміг дійти до Києва на танках, він тепер пробує пролізти в Україну через виборчі урни. І не лише через давно знану "п’яту колону" чи своїх кумів: цього разу він просуває хаос замість порядку, "прикол" замість твердої позиції на переговорах, зневажливе ставлення до самої ідеї демократії й вибору замість послідовної й обдуманої позиції.

Казав, що інший, а виявився звичайнісіньким шахраєм – політолог про Зеленського

На станціях метро розміщена реклама про відкриття нового сезону "Ліги сміху" з початку квітня. А на рекламному плакаті фото одного з кандидатів. І висіти той плакат буде й у день виборів 31 березня.  От ніби той кандидат постійно наголошує, що відрізняється від усіх політиків, але чому ж тоді нечесно веде свою виборчу кампанію? Напевно, він сам і його команда вважають, що всіх "круто зробили": і серіальчик запустили, і плакатики в метро розвісили. А насправді інший кандидат виявився звичайнісіньким шахраєм у політиці, хоча тільки почав нею займатися.

У Києві субота та день президентських виборів очікуються сонячними та теплими – синоптик

У Києві субота та день президентських виборів очікуються сонячними й теплими. У столиці 30 березня повітря прогріється до +13 градусів, 31 березня до +17 градусів. Атмосфера допомагає нам з нашим же громадянським обов'язком! А нам – читати, аналізувати, прислухатися до розумних людей, визнавати, що є хтось розумніший і досвідченіший за тебе – це шанс і самому стати вищим, подумати, що вибори – це не істеричний ривок у броунівський рух, а логічний історичний поступ, наш розвиток.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини