MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 грудня 2019

242 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 грудня

The New York Times: Зеленский оказался в удручающем одиночестве в противостоянии России

В ходе слушаний в рамках процедуры импичмента американская военная помощь Украине позиционировалась как та поддержка, которую дружественный гигант оказывает Давиду, выступившему против шатающегося Голиафа, который, если его не остановить, продолжит свои бесчинства. Такова общая картина.

Холодный душ: почему резолюция ООН вызвала бурю негодования захватчиков и крымских коллаборантов

В документе ООН призывает Кремль вывести войска из аннексированного Крыма и прекратить временную оккупацию территории Украины.

Также Генассамблея выразила обеспокоенность размещением в украинском регионе вооружений и военной техники, способных нести ядерные заряды, и систематическим проведением на полуострове нелегальных военных учений.

Дипломат назвав імовірний небезпечний наслідок нормандської зустрічі в Парижі

Президент має право на переговорну обережність. Але тактика й обставини не можуть пригальмувати роботу з поширення правди про те, яку загрозу світуові продовжує становити російський агресор.

Береза: Информация о стоимости новогоднего корпоратива для "слуг народа" рассчитана на идиотов?

Корниенко говорит, что корпоратив обойдется в 1 млн гривен. Давайте посчитаем. 250 слуг с женами и мужьями, 100 кабминовских со своими половинками и 100 опэшных тоже не по-одиночке. Итого от 900 до 1000 человек, по минимуму. И на это 1 млн гривен? Смешно.

"Я не знаю, як закінчиться моє життя, але вчора закінчили мою кар'єру", – підозрювана у вбивстві Шеремета волонтерка

"Вчорашній день, напевно, почався звичайно. Я була на роботі, у мене було 3 дитини в операційній. Найнеприємніше – це зараз постфактум розуміти, що коли я ще перебувала в операційній, в цей момент вже готувався брифінг. Я вже стала вбивцею", – сказла Кузьменко.

Атаки на українськомовність в Україні – щоденні й повсюдні

Либонь, кожен із нас, українськомовних, може із власного досвіду розказати про чимало ситуацій, коли у відповідь на свою українську наражався на хамство, висміювання чи ігнорування. А історій про порушення наших прав як споживачів – узагалі безліч. Скільки разів обслуговчий персонал не переходив у спілкуванні з нами на українську, скільки разів у ресторанах не виявлялося меню українською, як рідко можна знайти написи українською на побутовій техніці, скільки сайтів усе ще не мають українськомовної версії!

Головне запитання у справі Шеремета залишається без належної відповіді

Відсутність прямих доказів – при звинуваченні волонтерів. Так. Вибух знищує сліди.

Залишаються непрямі докази. Лакуна "прямих доказів" заповнюється мережевими вибухами прямих емоцій, політикою, братерством, погрозами та загрозою війни всіх із усіма.

Втім, залишимо справи Небесних героїв поки що остронь: прийде час. Тут і тепер для нас надважлива справа волонтерів. Це врешті-решт справа громадянського миру в країні, яка на виборах спромоглась подолати політичну війну всіх із усіма на тлі зовнішньої агресії.

Чому долар дешевшає, а ціни не знижуються?

Прикметною рисою функціонування грошового ринку в Україні у 2019 році є зміцнення національної грошової одиниці. Особливо чітко тренд щодо укріплення гривні по відношенню до долара викристалізувався починаючи з кінця липня, коли сформувався існуючий на даний момент політичний ландшафт (Президент України отримав небувалу раніше підтримку на парламентських виборах), що позитивним чином вплинуло на кон’юнктуру грошового ринку.

Оприлюднено держбюджет-2020. ІНФОГРАФІКА

Бюджет на 2020 рік базується на курсі 27,5 гривні за долар. Доходи бюджету мають скласти 1,09 трл грн, а видатки – 1,18 трлн грн.

Згідно із розрахунками Мінфіну, доходи держбюджету наступного року складуть 1,094 трлн грн, а витрати – 1,18 трлн грн. 

Выборы в Британии: у консерваторов крупнейшая победа со времен Тэтчер

Джонсон получает большинство в парламенте на 650 мест после того, как экзитпол показал, что консерваторы выиграют 368 мандатов - это их крупнейшая победа на национальных выборах с момента победы Маргарет Тэтчер в 1987 году.

"Я думаю, что это обернется историческими выборами, которые дают нам сейчас, в этом новом правительстве, шанс уважать демократическую волю британского народа", – заявил Джонсон.

Как советская культура программировала на нищету. ФОТО

Для начала нужно сказать то, что советская культура вбивала людям в голову крайне вредный и деструктивный тезис – о то, что бедные люди нравственнее и добрее богатых, а все богачи – это гадкие "буржуи", которые только и думают о том, как бы наворовать побольше золота.

Трамп: я все время спрашиваю, почему ЕС не помогает Украине больше

Ожидалось, что комитет Палаты представителей одобрит две статьи об импичменте поздно вечером в четверг, назначив голосование в Палате на следующую неделю. Но демократ-председатель комитета по вопросам судебной власти шокировал республиканцев, отказавшись проводить голосование поздней ночью после слушаний, продолжавшихся более 14 часов.

ЄС продовжив санкції проти Росії: обмеження пов'язані з банківським, фінансовим та енергетичним секторами

"Ми мали дискусію щодо Росії та України. Ми були проінформовані про результати "Нормандського саміту", який відбувся у Парижі. Еммануель Макрон і Ангела Меркель оновили для нас інформацію щодо ситуації. Ми продовжили санкції на наступні 6 місяців, виходячи з того, що імплементація Мінських угод залишається важливою. Ми будемо продовжувати за цим спостерігати", – заявив Мішель.

Український гурт KAZKA представив четверту пісню із майбутнього альбому. ВІДЕО

"Люди з минулого не залишають нас, скільки не стирай в телефоні їхні номери. Стоять за вікном, заглядають до спальні, хочуть щось сказати й не можуть. Не відчиняй їм вікон, бо почнеться той самий сюжет про образу та зраду. Шукай людину, поруч з якою знову буде битися серце", – ось що насправді хоче сказати гурт у цій пісні.

Пів століття за кілька секунд – у NASA показали, як тануть льодовики на Алясці. ВІДЕО

Використовуючи знімки з програми NASA-USGS Landsat, яка почалася у 1972 році та тривала до 2019 року, гляціолог Марк Фанесток з Університету Аляски в Фербанксі поєднав шестисекундні timelapse-відео кожного льодовика на Алясці та Юконі.

Осінь та зима ні до чого: наявність цих симптомів вказує на проблеми зі щитовидною залозою

"Найбільш поширеними симптомами, які вказують на можливі проблеми зі щитовидкою, є: погіршення пам'яті та здатності зосереджуватися, слабкість, дратівливість, постійна сонливість. Тобто – порушення інтелектуальних функцій та емоційного стану. Читаєш книгу – і тобі важко зосередитися на тому, що ти читаєш, ти постійно згадуєш, що треба зробити то одне, то інше... Це – один з ранніх симптомів. Щойно ви помітили, що важко сконцентруватися – перевірте гормони щитовидної залози. І не тільки ТТГ і Т4 вільний, які у нас призначають, а і Т3 вільний", – зазначила Сіліна.

У Михайличенка немає контакту з гравцями, а Каштру виявився неготовим до гри з "Аталантою" – футбольний тренер

Для участі у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Шахтареві" бракує класу. Тактично донецька команда діє дуже одноманітно. Тренер "Аталанти" Джан П'єро Гасперіні тричі змінив побудову команди під час матчу в Харкові. Його опонент на ці ходи не зреагував. Проблема – в УПЛ, там "Шахтар" просто не може грати від оборони.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTub

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини