MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 січня 2020

295 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 січня

"Переписали так переписали!": У новорічній промові Зеленського знайшли плагіат на статтю Уласа Самчука "Нарід чи чернь?"

"Поки чекаєш на бій курантів, одним вухом слухаєш. Про мову, вулиці й богів... Про читання, паспорти і Шевченка... Слухаєш, а він, філологічний мозок, працює і не може зрозуміти: де це я вже чув і що не так? А потім бамммццц! Була колись у програмі літератури 11 класу стаття Уласа Самчука. "Нарід чи чернь?". Невелика така, 1941 року. Теж про богів, вулиці та читання. Про "хто я", людську гідність і національну свідомість", – провела паралель філологиня.

С идентичностью лучше не шутить

Могу тут понять растерянность многих высоких гостей, которых встречают с обязательными атрибутами лисапетных батальонов по встречам. Натужно улыбающиеся барышни с нелепыми караваями на головах, с невероятной серьёзностью и чёрствым хлебо-булочным изделием в руках, на полном серьёзе предлагают вкусить лисапетности.

Не такими вже й професійними виявились наші коміки

Осміювання ставить перед владою дилему. Чи грати в цю гру чи забороняти. Виявилось що начебто професійні в гуморі люди грати в цю гру не здатні. Дійсно смішні та нові анекдоти, жарти, цитати не виникають. А те що виникає дуже вторинне і насправді не смішне. Отже, у них залишається другий варіант. Заборони.

Економічні "зради і перемоги" України у 2019 році

У 2020 році через Україну планується прокачати 65 млрд куб. м газу, а в 2021-2024 роках – по 40 млрд куб. м. Наша країна за 5 років дії договору одержить 7 млрд. дол. США за транзит газу. До речі, з огляду на те, що в 2017 році через нашу ГТС було прокачано 94 млрд. куб. м російського газу і сплачено 3 млрд. дол., тариф згідно з новою угодою істотно підвищується. До цього варто додати ще 2,9 млрд. дол., які Росія заплатила у вигляді штрафу за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Свобода слова за ґратами. Про переслідування журналістів у Криму за підсумками 2019 року

Практично з перших днів російського збройного вторгнення до Криму, на півострові почалося витискання професійних журналістів за межі окупованої території. Їм на зміну прийшли громадські журналісти ‒ люди, які не мають освіти й досвіду роботи в засобах масової інформації. Найбільш популярними стали стрімери громадської ініціативи "Кримська солідарність", завдяки роботі яких світ дізнався про те, як відбуваються обшуки, затримання та суди щодо кримських мусульман.

Вночі у Києві проводили слідчий експеримент з підозрюваною у справі Шеремета Юлією Кузьменко. ФОТО, ВІДЕО

Підозрювана була одягнена у те, що було, ймовірно, на ній у день, коли під автівку журналіста Павла Шеремета підклали вибухівку. Зазначимо, що вбивство відбулося влітку, 20 липня 2016-го.

Путин сколько угодно может выставлять прайс, но принимать все тут – в Киеве

Если отнести такой важный вопрос, как определение правового статуса административно-территориальных единиц (читай – статус ОРДЛО) к сфере регулирования законами (читай – Рады, посредством 226 голосов), то нынешняя власть формирует конституционное оправдание грядущему новому проекту по особому статусу оккупированного Донбасса.

New York Times: Убийство Сулеймани может стать американским объявлением войны Ирану

Чиновники США подготовились к потенциальной иранской атаке в ответ, которая могла бы включать кибератаки и террористические акты как против американских интересов, так и против их союзников. Израиль тоже подготовился к ударам Ирана. Некоторые наиболее популярные среди туристов места в стране включительно с горнолыжным курортом Хермон были закрыты. Вооруженные силы Израиля были переведены в боевую готовность.

Трамп встал на тропу войны? Скорее всего это очень лимитированная показуха

При любой войне в Персидском заливе – нефть уйдёт за 100-120$ за баррель. Так как Иран может каждый день минировать судоходство и просто остановить продажу и транспорт нефти. Это запросто делается, зная географию. Даже если туда согнать весь американский флот, то судоходство в военной зоне восстановить почти нереально – хозяева судов не полезут в это и страховка взлетит до неба. Путин в выигрыше.

Як українською "найти отдушину" – блог Пономарева

Як сказати українською мовою куриные бедрышки? Вживають курячі стегенця і курячі гомілки. А який варіянт правильний?

Правильний варіянт курячі стегенця. Стегно – це частина ноги від тазостегнового до колінного суглоба, а гомілка або голінка – частина ноги від коліна до ступні.

Сейв Андрія Луніна потрапив до десятки найкращих у чемпіонаті Іспанії у 2019 році

Ла Ліга поставила сейв українця в матчі проти "Атлетико Мадрид" на сьоме місце у своєму рейтингу, оприлюдненому на YouTube.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини