MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 серпня 2020

279 0

Шановні читачі, до вашої  уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 серпня.

По всей Беларуси начались акции протеста. ВИДЕО

В разных городах Беларуси начались акции протеста, вызванные предварительными итогами президентских выборов.

Согласно первым результатам официальных экзитполов, Тихановская набрала 6,8 процента голосов. У действующего президента Александра Лукашенко 79,7 процента. Ранее сторонники оппозиционного кандидата Светланы Тихановской призывали в случае ее поражения выйти на всеобщую забастовку, остановить работу предприятий и требовать честных выборов. Они не верят в победу на президентских выборах Александра Лукашенко.

Шулипа: У Лукашенко нет никого иного исхода, как после потери власти быть приговоренным к смертной казни

Можно смело утверждать, что с 10 августа Республика Беларусь вступила в период большого политического транзита. По множественным неофициальным данным, тиран А. Лукашенко потерпел сокрушительное электоральное поражение.

В так называемых белорусских элитах прослеживается раскол. 9 августа под прикрытием официального мероприятия "Выборы президента Республики Беларусь" Александр Лукашенко с помощью административного ресурса: сил ОМОНа и отдельных представителей избирательных комиссий провел очередную спецоперацию по продолжению удержания государственной власти неконституционным путем.

Против узурпации власти Лукашенко десятки тысяч беларусов вышли на улицы беларусских городов защищать свои украденные голоса, свою украденную страну и самих себя от оголтелой тирании.

Сазонов: Беспомощность ЕС меня просто добивает. Да введите санкции, не пускайте граждан РФ в страны Евросоюза от слова совсем!

Из серии - накипело. Киберактивность российских субъектов вызывает обеспокоенность в Евросоюзе. Об этом заявил посол ЕС в России Маркус Эдерер. По его словам, ЕС неоднократно озвучивал эту обеспокоенность высокопоставленным российским собеседникам.Их беспомощность меня просто добивает. Неоднократно озвучивали обеспокоенность. Да введите санкции, не продавайте в РФ вообще компьютерную технику, не пускайте граждан РФ в страны ЕС от слова совсем! Меньше грантов раздавайте на ерунду лоббистам, больше тратьте на кибервойска! А что делают на самом деле?

Для восстановления Донбасса Украине потребуется $10 млрд – Устенко

Для восстановления оккупированной Россией части Донбасса нужно около 10 миллиардов долларов. Об этом заявил советник президента Украины по экономическим вопросам Олег Устенко.

«Предварительная оценка – это около 10 миллиардов долларов, которые потребуются для восстановления неподконтрольной территории. Речь идет о 5-7% нашего ВВП», – сказал он в эфире «Радио Свобода».

Іран відмовився виплачувати компенсацію за збитий літак МАУ

Іран не буде виплачувати компенсацію українській авіакомпанії МАУ за збитий над Тегераном пасажирський літак Boeing 737.

За словами голови Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані, літак не був застрахований в іранських страхових компаніях, передає Reuters.

"Український літак був застрахований європейськими компаніями в Україні, а не іранськими (страховими, - УНІАН) компаніями. Тому, компенсацію повинні виплачувати ці європейські компанії", – сказав Сулеймані.

Церква, настоятель якої привітав Путіна, вийшла з Московського патріархату  

В селі Галинівська Володимир-Волинського району Волинської області люди хочуть змінити церкву, священник якої привітав з днем ангела Володимира Путіна.  Зокрема, більше 90% прихожан висловились за перехід до Помісної церкви.  Привітання із побажаннями здоров’я, терпіння та довгих років життя російському президенту Путіну з‘явилося ну сторінці священника УПЦ Олексія Шарана на день Володимира. Місцеві журналісти встигли зробили скрін, а через тиждень отець пояснив, що зробив це випадково.

Польща оновила умови в’їзду для українців: кого пустять без обсервації

Влада Польщі оновила перелік категорій українців, яким дозволено не проходити обсервацію. Тепер не обов'язково проходити обсервацію тим, хто прибуває літаком з України.

Перед тим, як випити ранкову каву... Обов’язково випийте склянку води – дієтолог 

Є чимало таких любителів ранкової кави, які п‘ють її, лише відкривши очі (я серед них). Це не обов‘язково робити, каву можна випити і після сніданку.

Але. Спочатку випийте воду. Теплу і не поспішаючи, якщо все в організмі добре, кислотність шлункового соку нормальна або трохи підвищена, є схильність до частого відвідання туалету.

Кімнатної температури, якщо кислотність нормальна або ледь понижена.

"Списують, як відпрацьований матеріал". Дискваліфікована чемпіонка – про беззахисність українських атлетів

Початок серпня в українському спорті затьмарений сумною звісткою – одна з найсильніших українських легкоатлеток, дворазова чемпіонка Європи з бігу на 800 метрів Наталія Кроль (у дівоцтві – Прищепа) отримала 20-місячну дискваліфікацію через порушення антидопінгових правил. Термін дії відсторонення  спливає 15 вересня 2021 року. А це означає, що Наталія не виступить на Олімпіаді в Токіо, перенесеній  зв’язку з пандемією коронавірусу на літо 2021 року.

В екслюзивному інтерв’ю "Главкому" спортсменка не стала заперечувати: заборонений препарат вживала. Правда, несвідомо і вину з нею мала б розділити національна Федерація легкої атлетики (ФЛАУ). Розділити – як мінімум. Натомість за допомогою до Федерації Наталія, знаючи про гіркий досвід попередниць, навіть не зверталася. Чому так відбувається і що Кроль-Прищепа робитиме далі – у розмові з чемпіонкою.

73-летний Шварценеггер впервые стал дедушкой

Американский актер Арнольд Шварценеггер стал дедушкой – у его дочери Кэтрин и ее супруга Криса Пратта родился первый ребенок.

Об этом сообщает издание ET со ссылкой на сына 73-летнего актера и брата Кэтрин Патрика. "У них все хорошо, только что купил для нее маленький подарок", – заявил молодой человек, когда его поймали журналисты на улице и показал упакованный предмет, перевязанный розовой лентой.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини