MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 лютого 2016

2710 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 10 лютого

Урядова криза і чотири сценарії розвитку подій

Найкращий сценарій: політичні клани знаходять в собі інстинкт самозбереження та затверджують професійний (технократичний) уряд, не забувши взяти на себе зобов'язання голосувати за його реформаторські закони. Протягом наступного року втілюються основні необхідні реформи, починається економічне зростання.

Термінові кроки до розв'язання політичної кризи в Україні. Відкрита заява громадських експертів реформ

Є лише дві опції виходу з політичної кризи задля послідовного здійснення реформ: очищення влади і технічний, професійний уряд або дострокові вибори, ймовірно, не лише парламентські, а й президентські. Ми закликаємо всі активні сили громадянського суспільства приєднатися до цієї заяви та дій, які сприятимуть подоланню кризи довіри у сучасній Україні.

OSINT-розвідка скандальної перестрілки в Києві

У відкритому доступі є твітер-трансляція облікового запису @auto_kiev перегонів у режимі реального часу, яка дозволяє оцінити швидкість подій і, відповідно, автомобіля. Припускаємо, що повідомлення у твітер надсилали миттєво. Для вимірювання відстані використаємо Google Maps.

Український посол в Хорватії публічно відповів на запрошення до російського посольства

Олександр Левченко

"Визнаю, що був здивований, отримавши Ваше запрошення на прийом з нагоди Дня російської дипломатії. Росія де-факто веде проти України війну, в якій загинули тисячі моїх співвітчизників, окупувала наш Крим і частину Донбасу, а російська дипломатія, в тому числі і Ви особисто, самовіддано цю агресію виправдовує ", – написав Левченко.

Прецедент Абромавичуса: як нам не втратити обличчя?

На початку 2016-го в країні склалася, можливо, найскладніша ситуація, коли кожен чинник впливу діє автономно. Захід тягне в один бік, інтереси української правлячої верхівки – в інший. Все це не стикується з думкою соціуму, яку, власне, ніхто й не питає. Попереду на нас чекають нові випробовування, інтенсивність яких залежатиме від подій найближчого часу.

Конституційній реформі "каплик". Ридати чи радіти?

Політичні мотиви справа десята, а перша – що тільки генпрокурор вносить подання про зняття депутатської недоторканості. Прокурор, якого можна увільнити одним натиском кнопки. Тож не питайте, чого депутати безкарно бешкетують. Але далі цьому проекту не світить – нестачу 56 голосів не здолати. Як не світить і проектам недоторканому та децентральному.

Перші київські хмарочоси. ФОТО

Ніколаєв свого часу проектував дзвіницю, яка мала бути вищою за лаврську. Проте вона не мусила затуляти попередницю, бо розташовувалась би в іншому місці – на території Троїцького монастиря, де зараз ботанічний сад імені Гришка. Там і нині ця церква діє, як і сам монастир. Але цієї дзвіниці заввишки 110 метрів там немає. І знаєте чому?

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини