MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 січня 2018

3372 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 січня

Європа й російська агресія: політичних заяв і санкцій уже недостатньо

Захід упродовж останніх років так і не зміг знайти ефективних і всеохопних відповідей на ці виклики, й ніхто не знає, які методи сторони застосують у найближчому майбутньому. Але нам усім більш-менш зрозуміло, що потрібно зробити: послідовно обстоювати міжнародне право й боротися з розмиванням його основ, запобігати маніпулюванню багатосторонніми інституціями. Політичних заяв і санкцій уже недостатньо. Нам потрібне якісно нове партнерство демократичного світу, здатне відбити наступ тоталітаризму. Йдеться про створення ефективної платформи протидії всьому спектрові гібридних загроз. Працювати треба вже зараз і активно.

Звільнений із полону вчений Ігор Козловський розповів про тортури "руского міра". ВІДЕО

 

Козловський зазначив, що російські окупанти й колаборанти нібито знайшли в нього вдома дві гранати й вимагали визнати, що ці боєприпаси належать йому. Він додав, що такі "бесіди" супроводжувалася тортурами та побоями. "Це в основному (було) побиття, били якимось предметом, я не бачив чим, у мене був мішок на голові. Це тривало кілька годин. Крутили "російську рулетку", приставляли до скроні пістолет, спускали курок. Вони весь час вимагали, щоб я визнав, що це мої боєприпаси", – розповів Козловський. Він додав, що під час побиття, практично втрачав свідомість. Козловський також розповів про те, як потрапив у полон до загарбників.

У Молдові заборонили ретрансляцію російських новин та інформаційно-аналітичних програм

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду замість президента Ігоря Додона підписав закон, який забороняє ретрансляцію в Молдові російських новин та інформаційно-аналітичних програм. Проект поправок до Кодексу про телебачення і радіо, які забороняють російські новини та інформаційно-аналітичні програми на телебаченні й радіо, парламент ухвалив 7 грудня відразу в двох читаннях. Згідно із запропонованими демократами змінами, новини, які транслюють молдавські теле- та радіомовники, можуть бути зроблені тільки в країнах ЄС, США, Канаді та країнах, які ратифікували конвенцію про транскордонне телебачення (Росія її не ратифікувала).

Жадан: Країна так чи інакше міняється. Чи міняємось ми?

У грудні, наприкінці року, якраз перед святами, вкотре об’їхати всю країну. Зі Сходу на Захід, від Києва до Одеси. З обов’язковими зупинками на дозаправку, серед чорних грудневих полів, з безкінечним бовтанням у ранкових туманах, з упізнаванням облич політиків на вуличній рекламі, з упізнаванням місць, де було добре й затишно. Якось так стається, що вирушаєш щороку, саме в грудні, в мандрівку країною – скажімо, з виступами, скажімо, своїм невеликим бусиком, своєю давньою компанією. Чудова нагода знову побачити все на власні очі, знову відчути цей потойбічний протяг, саме десь на автозаправці, в безкінечний полях, о сьомій ранку.

Зовнішньополітичні позиції Польщі суттєво погіршилися – Огризко

Варшава має зрозуміти просту істину: якщо й далі йти таким шляхом, вона втратить свою потенційно велику вагу на сході європейського континенту, яку могла б відігравати, якби її зовнішня політика була збалансованою та адекватною. Адже інші країни теж аналізують ситуацію і якщо побачать, що вона стає проблемною, то навряд чи підтримають Польщу в її лідерських амбіціях. Зміна уряду та міністрів є хоч і запізнілою, але правильною реакцією на ті доволі дипломатично неоднозначні події. Це шанс для Польщі поступово відходити від такої зовнішньої політики. Дуже сумно чути, що Польща потерпає від українських біженців. Польські високопосадовці кажуть на чорне біле й навпаки.

"Обережно, Московський патріархат!": в Одесі активісти застерігають від "вати головного мозку". ФОТО

В Одесі проукраїнські активісти обклеїли храми УПЦ Московського патріархату листівками зі словами: "Обережно, Московський патріархат!", із зазначенням відстані до столиці Російської Федерації. "В Одесі група небайдужих громадян відвідали низку філій ФСБ, що маскуються під храми УПЦ МП, і видозмінили зовнішній вид при вході до них. Для інформування одеситів були розклеєні наклейки, які вказують приналежність установ і відстань до головного управління ФСБ (МП) у Москві, РФ. Обережно! Московський патріархат вбиває!" – написав Стерненко. Він підкреслює, що "відвідування будівель зазначеної структури може призвести до вати головного мозку".

Десантники перетворили частину бойового снаряда на витвір мистецтва. ФОТО

Це – хвостова частина зі блоком стабілізатора 300-т міліметрового реактивного снаряда від РСЗВ "Смерч", на якому відображена історія найважчих бойових дій підрозділу на Донбасі. А це – запеклі бої в районі населених пунктів Побєди, Щастя, Горлівки, Луганської ТЕС і засідка неподалік Металіста. Також окремо зображені імена та прізвища загиблих десантників цієї роти. Ідея належить командирові десантно-штурмової роти, старшому лейтенантові на ім’я Дмитро. А до її втілення в життя долучився весь особовий склад підрозділу, детально обговорюючи, які саме події необхідно відобразити на експонаті. "Художником" став солдат Михайло.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини