MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 червня 2018

946 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 червня

Аtlantic Сouncil: Чи означає путінський ЧС повну поразку для України?

Тепер, коли світ, схоже, змирився із сумної реальністю російської військової присутності в Україні, значно масштабніша геополітична спекуляція не видається неможливою. Якщо західні країни готові відправити свої футбольні команди в Москву в той час, коли російські танки стріляють по українських позиціях через кордон, їхнім лідерам може бути важко переконати свій електорат у тому, що подальша ескалація конфлікту, який триває, потребуватиме будь-яких драматичних жертв із їхнього боку. Для самих українців все це зі зрозумілих причин надає чемпіонатові світу зловісного забарвлення.

Чотири причини взяти під сумнів правдивість скандальних слів Трампа про Крим

Мало яке ЗМІ в Росії та в Україні не написало нещодавно про те, що президент США Дональд Трамп під час вечері з лідерами G7 у рамках саміту в Канаді минулої п'ятниці заявив, що Крим "російський, хоча б тому що люди, які живуть там, говорять російською". Звичайно, шкандаль вийшов масштабним, а в світлі того, що Трамп особливо не тішить своєю поведінкою на міжнародній політичній арені, можна сказати – навіть дуже своєчасним. Але є в цій історії одне "але". Або навіть цілих чотири.

Трамп – Путінові: Зроби послугу – звали з України. ВІДЕО

Щодо і США, і ЄС (як і G7, і НАТО) ми повинні привчитися дивитися на дії, а не побиватися в істериці через слова. Жодні компліменти на адресу Путіна від Трампа не заважають нарощувати США антиросійський список санкцій та антиросійський бюджет НАТО. Поки під капцем санкцій тихо попискують російські олігархи, поки американські морпіхи доброзичливо всміхаються "Іскандерам", що нервово посміхаються, з морських кордонів Норвегії, а спецпризначенці США обживаються в Балтії та Польщі, консультуючи Україну щодо "Джавелінів", – нас не повинні дезорієнтувати жлдні компліменти Путінові та Росії.

Заручники Росії: Захід розписався у власних безпринципності й моральному безсиллі

Той, хто приїде в Москву на матчі – як генеральний секретар ООН – змушений буде говорити з Путіним аж ніяк не про футбол. Самого Путіна це, звичайно ж, влаштовує. Адже російському президентові важливо не те, про що з ним говорять, а те, що до нього приїжджають. Те, що Росія не перебуває в міжнародній ізоляції – чемпіонат проходить, політики присутні, все добре. На жодне виконання вимог цивілізованого світу він не піде, ніяких ув'язнених не звільнить. Максимум – продемонструє гуманність у вигляді дозволу українському омбудсменові відвідати заручників. І хизуватиметься цим перед своїми західними співрозмовниками.

Український авангард попереду європейського та світового мистецтва

Можете скільки завгодно ґуґлити, але не знайдете в інтернеті нічого про українську експозицію в цьому павільйоні. А вона була! І була дуже крута. Тим українським відділенням у Кельні можна пишатися й досі, бо ще жоден міжнародний ярмарок, у якому брала участь Україна (аж до останніх виставок у Франкфурті), не перевершив дизайнерської розробки 1928-го. Автор експозиції – художник і сценограф Вадим Меллер, голов­ний художник театру "Березіль" – побував у Кельні й на власні очі переконався, що вітчизняний авангард не тільки не пасе задніх, а, як і належиться авангардові, перебуває попереду європейського та світового мистецтва.

Балухові стало зле в суді, викликали швидку

Лікарі швидкої допомоги зробили укол Балуху, однак стан його не покращився. Перед цим 15 червня суд допитав колишню дружину Балуха Наталю. Вона пояснила суду, що їй відомо про неодноразові конфлікти Володимира Балуха з начальником ізолятора тимчасового тримання Роздольненського району Анатолієм Ткаченком. За її словами, Ткаченко постійно ображав Володимира за національною ознакою. Як відомо, Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Витурити їхні башмаки з нашої мови: як українську з російською зближували

Читачка Ірина Хевпа пише: в метрополітені чуємо заклик до пасажирів будьте обачливими та обережними. Як правильно:будьте обачливими чи обачними? Більш поширений варіянт – будьте обачними, тож його й потрібно використовувати. У часи зближення української та російської мов одним із шляхів такого зближення була настанова в ролі технічних термінів уживати запозичені з російської мови слова в переносному значенні. Як вид взуття башмак перекладали черевик, а як технічний термін – башмак. Тепер маємо очистити українську мову від таких "збагачень" і казати балонний черевик.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини