MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 вересня 2018

2432 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 вересня

Росія загрожує всім, тож і шлях до безпеки – спільний

Зупинити Росію тут – це значить змусити її піти із Сирії та відмовитися від підтримки режиму Асада та його союзників з Ірану. Змусити Росію піти з Близького Сходу – означає наближати її відхід із Донбасу та Криму. Спільні зусилля з ослаблення путінського режиму – це і є шлях до безпеки. І для України, і для Ізраїлю, і для Євросоюзу, і для США. Але поки в світі ще є лідери, які вважають, що можуть домогтися безпеки сепаратними домовленостями з Путіним і "діалогом" із чиновниками агресивної Росії, що деградує, народи країн, які довірили таким політикам владу та власне майбутнє, продовжать перебувати у смертельній небезпеці.

Занадто відкрите суспільство та його вороги: коріння євроскептицизму в Європі

Звісно, що в пошуках "альтернативи" (для Німеччини й не тільки) такі люди можуть наразити свої країни на значно більші небезпеки – що якраз і відповідає планам Путіна. Але провина західних ліберальних політиків полягає в тому, що вони, зробивши з відкритості водночас принцип, культ і звичку, проґавили кілька хвиль тих шкідливих зовнішніх впливів, які майже безперешкодно проникли всередину "відкритих суспільств" і справді перетворили їхню відкритість на загрозу. Спершу це був (і досі є) тероризм, потім наплив мігрантів, зрештою – російська пропаганда, яка вміло роздмухала вже наявні безпекові проблеми й відтак сама стала добре замаскованим джерелом небезпеки.

Небайдужим доводиться братися за биту: показовий інцидент у Слов'янську

На поруки активіста взяли відомі в місті люди – військові, волонтери, депутати. Зараз він перебуває під домашнім нічним арештом, що не заважатиме йому продовжувати свою діяльність: наприклад, кожного вихідного в центрі міста пан Василь організовує патріотичні заходи для дітей. Але що здивувало найбільше: обвинувачення в суді заявило, що Хоменко почав бійку через те, що в нього виникли особисті антипатії до цієї п’яної компанії. І жодного слова про прапори... Тільки під натиском громадськості, через тиждень після інциденту, поліція заявила, що вони розглянули заяву про викрадення та паплюження державних символів, яку Хоменко написав того ж вечора, та внесли справу в ЄРДР.

"Скаржиться на біль у серці". Архієпископ Климент відвідав Балуха у СІЗО Сімферополя

"Я Володю бачив, з ним спілкувався, в тому числі про його здоров'я, передав листи підтримки. Спочатку ми обговоримо деякі речі з адвокатом, потім буде офіційна заява з цього приводу. Можу тільки сказати, що Володя скаржиться на біль у серці, іноді біль настільки гострий, що він задихається і відчуває блювотні позиви", – розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський. Балух повідомив своєму духівникові, що зараз перебуває в двомісній камері, а також, що продовжуватиме голодування в заявленому форматі. Архієпископ Климент підкреслив, що розмовляв із активістом в основному на релігійні теми.

Судова реформа. Яким буде нове правосуддя в Україні

Звісно, реформування судоустрою в Україні – це слабке місце і болюче питання для нашої держави. Адже навіть після реформування правоохоронної системи ситуація кращою не стала. Бо тільки злагоджена праця, відсутність протирічь та сумлінне виконання своїх обов’язків – як з боку судів, так і з боку правоохоронців – стане запорукою доведення усіх реформ до фінішу. А поки маємо, що маємо. Хоча говорити про відсутність прогресу теж було б не правильно, бо на сьогоднішній день зроблено багато. Про це ми, власне, сьогодні і поговоримо, але з критичної точки зору.

Притула жорстко висміяв Добкіна. ВІДЕО

Волонтер, комік і телеведучий Сергій Притула опублікував жартівливе відео із зали Верховної Ради. На ньому він поводить себе неадекватно, як колись поводив народний депутат з фракції "Опоблоку", молодший брат Михайла Добкіна Дмитро. "Просто зайшов за колону і подихав", –  написав Притула.

Блогерка: Належне вивчення української літератури – вкрай важливе

Мене хвилює, що в програмі з української літератури немає списку обов'язкових для вивчення імен і творів. Невдовзі ЗНО з української літератури скасують. А це жахливо. Бо на всіх форумах можна кричати про читання й нові його форми, але основа читання – це все ж іспити. І що це будуть за громадяни, які не читали ні Котляревського, ні Шевченка, ні Куліша, ні Франка, ні Лесі Українки, ні Нечуя, ні Уласа Самчука, ні Маланюка.Іспит з української літератури має бути, бо в нашому варіанті саме письменники витягли українську націю із небуття.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини