MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 січня 2019

1939 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 січня

Що дасть Україні угода з Ізраїлем

Двостороння торгівля з Ізраїлем уже демонструє позитивну динаміку і за неповних три роки з 2016-го до листопада 2018-го обсяг двосторонньої торгівлі товарами склав майже $2,2 млрд. Позитивне сальдо (товари) на користь України у 2016 році склало понад $300 млн, у 2017 році – перевищило $430 млн й далі зростає. Торгівля послугами теж має позитивний тренд: ось уже три роки в середньому складає близько $200 млн на рік. З цього обсягу  90% припадає саме на український експорт до Ізраїлю.

Патріарх Філарет відзначає своє 90-ліття

За 26 років, не зважаючи на майже тотальну підтримку владою Московського патріархату, УПЦ КП перетворилася на потужну релігійну організацію із сотнями храмів, монастирів, духовних навчальних закладів. Передовсім завдяки Вірі, енергії та авторитету Патріарха. І коли Константинополь ухвалював рішення про Томос, переконаний, було неодмінно взято до уваги надзвичайну силу, вплив та повагу, які здобула серед українців Церква Київського патріархату. ... Хто здатен на такі вчинки?! Хто здатен жити таке життя?! Тільки Велика Людина!

Дипломат пояснив, чому Росію не повернуть у ПАРЄ

Не знаю чому, але наші медіа підхопили цю новину та подають її як чергову трагедію чи зраду, хоча насправді такої немає. Йдеться про зміну правил процедури. Ухвалили рішення про те, що кожна країна матиме в цьому регламентному комітеті не стільки кандидатів, скільки захоче – а лише по два. А отже, якзараз говорять, нинішні списки "обнулили" – та це не значить, що країні відмовлено мати там своїх представників. Не знаю, коли це відбудеться технічно, але там почнуть працювати нові люди.

Соборність: як це було 100 років тому в архівних ФОТО та ВІДЕО

Не завжди чітко бачили наш шлях до єдності та незалежності й українські провідники. Проте сто років тому, попри кровопролитні бої, що тривали на території нашої держави, попри зазіхання загарбників із усіх сторін, таки стало можливим об’єднання українських земель. 22 січня 1919 року маніфестації в Києві та в регіонах вражали. Це яскраво засвідчують світлини, представлені Українським інститутом національної пам’яті. Війна стала головною причиною, чому не вдалося реалізувати Акт Злуки.

"Снігові зустрічі" задля європейської безпеки

На сьогодні найактуальнішим питанням для Вашингтона є не Росія, а Китай. Литовцям та їхнім друзям і союзникам у Європі необхідно показати Адміністрації Трампа, що вони здатні допомогти на цьому незнайомому фронті й аж ніяк не заважатимуть. Насамперед це означає, що потрібен критичний погляд на бізнес за підтримки китайців у регіоні. Двох варшавських бізнесменів Huawei – пов’язаної з пекінським режимом компанії у сфері телекомунікацій – було заарештовано в Польщі саме тоді, коли учасники "Снігової зустрічі" прямували до аеропорту.

Непішохідний перехід, або Ще раз про цінність людського життя для міста

Щоб владнати ситуацію з подібним стихійним переходом біля свого будинку, я звернулась до міського управління Києва з проханням організувати на його місці пішохідний перехід чи обладнати ділянку лежачими поліцейськими. Звернула також увагу, що на цьому місці вже висить знак "Обережно, діти". Мені відповіли, що підстав до впровадження нерегульованого пішохідного переходу немає, бо зебра поєднуватиме грунтові ділянки тротуару, а не асфальтовані. При цьому найближчий чинний перехід впирається в землю й в літню терасу ресторану, а інший – у виїзд із двору.

"Останнє, що їй сказав: "Катю, а фото з Меркель опублікували...". Тато Гандзюк поділився зворушливими спогадами

Катя обожнювала Ангелу Меркель. Кілька років тому, за обміном досвідом, працювала в передвиборному штабі канцлерки. Партія Меркель перемогла. Потім була зустріч у Берліні, канцлерка зупинилася зовсім поруч, і Катя часто згадувала: "Я могла б доторкнутися до неї рукою". У п'ятницю очі Каті іскрилися: "Тату, сьогодні буде опубліковане фото, де Меркель вручають футболку з моїм зображенням". День минав. Публікація затримувалася. Пізно ввечері я йшов від Каті...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини