MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 грудня 2018

4277 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 грудня

Ватикан надав вагомий аргумент для визнання автокефалії Православної церкви України

Вельми болюча новина для Московської патріархії. І дуже вагома – для католицького й усього християнського світу. Хоча відсутність евхаристійної єдності між католицькою та Православною церквами визначає, що офіційно перша не здійснює якогось церковного акту визнання нової автокефалії, однак фактично поширення цієї офіційної новини є сигналом для всіх, хто ще має сумнів, зокрема й у помісних церквах: дипломатія Вселенського патріархату перемогла московські потуги.

Чергове свідчення ізоляції Росії

Росію підтримало всього 18 країн. Про них варто розповісти читачеві. Частина з них – сателіти Москви, колишні радянські республіки. Незважаючи на те, що їхні лідери дозволяють собі періодично висловлювати невдоволення своїми відносинами з Росією, "неправильний" крок у зовнішній політиці може призвести до політичного й економічного краху. Це Вірменія, Білорусь й Узбекистан. Але цікаво, що інші російські сателіти ухилилися від негативного голосування. Казахстан і Киргизія Росію не підтримали. І це – всередині горезвісного Євразійського союзу!

Брюссельська поразка Помпео: ЄС і США не вдається порозумітися

Оскільки Помпео не врахував цю центральну різницю, його виправдана критика недоліків європейської картини світу виявилася непереконливою. Тоді як європейці схильні підносити багатосторонність до безсумнівної цінності в собі, держсекретар США проголошує "національний суверенітет" самоціллю, яка не потребує жодних інших ідейних чи моральних обґрунтувань. Але цим він підтримує неліберальні сили в Європі, зокрема угорський уряд Орбана, які зневажають інтернаціоналістські ідеали Америки й торпедують важливі цілі її політики.

Потребуємо більше віри – чому й у що саме

Сьогодні таки варто вірити у щось і в когось, але не бути фанатиком. Бути критичним, але не циніком. Мати силу, але не любити насильство. Це складні компроміси, але вони можливі. Древні це називали: баланс між вірою і розумом. Бо люди – кентаври, сплетені з різних принципів; однак між екстремами завжди є здорові можливості. Українцям сьогодні як ніколи потрібне відчуття власної держави. Не тільки країни чи громадянського суспільства – а й держави. І розуміння, що вона все-таки в небезпеці. Європейцям й американцям як ніколи потрібно відчуття, що демократія не вічна і їхні держави – теж.

Лукашенко запевняє, що "мирної інкорпорації" Білорусі до складу РФ не буде

У разі, якщо Мінськ чинитиме збройний опір (а Лукашенко дає зрозуміти, що саме так і буде), швидкої окупації білоруської території не вийде, а тоді на допомогу Білорусі зможуть прийти, хоча б поставками озброєнь й антиросійськими санкціями, і Євросоюз, і НАТО, й Україна. Причому західні санкції цього разу можуть мати дійсно руйнівний характер для російської економіки. У боротьбі за національну незалежність Лукашенко підтримає практично вся білоруська опозиція, при тому, що проросійської опозиції білоруському диктаторові вже не залишилося.

Підсумки президентських виборів у Грузії

Важко спрогнозувати, якою буде Грузія за каденції Зурабішвілі, але як владі, так і опозиції однозначно треба шукати шляхів розвитку економічного потенціалу країни, інакше поверенння назад років на 15 гарантоване. А ще за два роки тут відбудуться парламентські вибори, які можуть стати доволі строкатими за складом політичних партій. Шанси втратити монополію влади у "Грузинської мрії" Іванішвілі тепер будуть і справді великі, а це означає, що й перспектива повернення Саакашвілі видається таки цілком реальною.

Як прикрасити дім до свят: ідеї екологічного декору

Найекологічніші прикраси − їстівні. Я завжди любила разом з мамою пекти різне печиво, а потім прикрашати ним ялинку. Тому це може стати хорошою ідеєю для святкового декору. Також екологічними є скляні, металеві, керамічні або дерев’яні вироби − наприклад, зараз продається багато красивих силуетів янголят і звірів. Якщо це дерев’яні прикраси, варто перевірити чи є в них сертифікат. Також можна прикрасити ялинку виробами з паперу, що зроблені власноруч.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини