MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 січня 2019

9475 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 січня

У Києві освятили фреску, присвячену Борцям за Волю України в усі часи. ФОТО

У столичній каплиці Воздвиження Чесного Хреста Господнього (Української греко-католицької церкви) освятили настінну фреску, присвячену Борцям за Волю України в усі часи. "На фресці каплиці у Києві зобразили офіцера з Умані Андрія Кизила, Романа Гурика з Івано-Франківська, Василя Сліпака, Сергія Нігояна та багатьох інших полеглих бійців за Україну", – йдеться у повідомленні.

Польща вкотре стала на бік України

Зовнішня політика, то насправді дуже тонка і інтелектуальна річ і якщо в неї грати з мізками, то й результат матимеш відповідний. Це я до того, що коли волають, що нинішня Угорщина наскрізь пронизана проросійськими настроями, а відповідно через це й веде таку агресивну політику щодо України, не погоджуюсь з цим в корні, бо то не так. Так само й з Польщею, ми маємо дуже багато незрозумілостей, які могли б давно поставити наші стосунки на рівень з україно-угорськими, тобто, майже тупіковими, але ж ні, Поляки постійно відстоюють нашу позицію, демонструючи свою потужну підтримку в нашій боротьбі з Росією, яка веде проти нас хоч і гібридну, але ж справжню війну...

Небоженко: Порошенко запутался между двумя олигархами

На него это непохоже. Порошенко обычно легко предавал одних партеров ради других, более сильных. Это знаменитая формула его политического успеха. Но конфликт между ахметовской (Вилкул) и фирташевской (Бойко) частью Оппоблока достиг такой силы, что Порошенко придется решать на чей он стороне – Фирташа или Ахметова. На самом деле, президент Порошенко боится и ненавидит обоих...

Довічний президент Росії опинився у дуже важкій ситуації

Починаючи від 2014 року Росія робить щодо України помилку за помилкою. І чим більше вона тисне, відбирає силою території і створює штучні проблеми для Української держави, тим більше Україна сходить з "російської орбіти", на якій, на думку Кремля, мала б перебувати вічно.

В історії немає жодного прикладу, коли Москва визнала б свою помилку. Це один з фундаментальних принципів Третього Риму – ніколи своїх помилок не визнавати, заперечувати очевидне, постійно брехати і викручуватися.

Суд над украинскими моряками: ответственность и последствия

Юридический анализ показывает, что захват украинских моряков противоречит и международным договорам, и даже законам самой РФ.  Во время большой пресс-конференции президента России 20 декабря 2018 года, украинский журналист Роман Цимбалюк задал вопрос Владимиру Путину: "Это же вы как верховный главнокомандующий отдали приказ стрелять по морякам? И вот у меня вопрос: каковы условия обмена?".

Владимир Путин ответил: "Обмен. Мы занимались. Все время занимались. Вот, господин Медведчук, по поручению Порошенко, кстати говоря, он это делал, постоянно этим занимается. И недавно совсем приезжал в Москву и ставил вопрос об освобождении украинских военных, задержанных в Керченском проливе, ну точнее в Черном море...  но я уже сказал, эти вопросы можно решать после завершения уголовного дела". 

Відома волонтерка показала, хто захопив її будинок на Донеччині. ФОТО

В будинку волонтера Ірини Довгань, котра зазнала тортур з боку "ДНР" за свою проукраїнську позицію, уже четвертий рік живуть окупанти. Її будинок у Ясинуватій захопила родина мародерів. 

Сербія заборонила вбивати тварин для виробництва хутра

Сербія – не перша європейська країна, яка має заборону на вбивство тварин для виробництва хутра. Аналогічна заборона діє в Австрії, Великій Британії, Нідерландах, Люксембурзі, Чехії, Македонії та Словенії.

На Святвечір та Різдво мороз в Україні посилиться – синоптик

На Різдво у столиці вночі -12-14 градусів, вдень -8-10 градусів. Готуйте теплі хустки, шапки, рукавиці, хто плахти вовняні, купіть мак з пшеницею, не забудьте запастися дровами для каміну, підготувати подаруночки під різдвяну ялинку і вивчіть парочку нових колядок. Не плутайте їх із щедрівками!

Як приготувати кутю на Різдво

Кутя – страва, з якої в Україні починають трапезу в Святий вечір. Про кутю вперше згадують на початку XII століття в літописі Повісті минулих літ. У старі часи її готували найчастіше з пшениці, рідше – з ячменю. Спочатку кутю готували з медом. У пізніші часи – стали додавати макове "молоко" (запарений і розтертий мак), родзинки, а також подрібнені горіхи.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини