MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 січня 2019

3109 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 січня

Іще один релігійний крок у правильному напрямку

Верховна Рада ухвалила оновлені правила зміни підлеглості релігійними громадами. Ось іще один аспект, в якому поточні релігійні процеси (каталізатором яких став томос) потужно посприяли демократизації українського законодавства в царині релігії. Українська держава тут діє як по-справжньому секулярна: вона не приписує своїм громадянам, до якої церкви їм належати, але й не дає будь-яким вертикальним релігійним "надбудовам" закріпачувати місцеві громади, натомість гарантує рівні права всіх релігійних громад вільно обирати, до яких "надбудов" їм належати.

Трампове президентство загрожує вільному світові зсередини – журналіст

Європа дуже далека від того, щоб замінити США як гаранта ліберального світового порядку. Всі європейські обіцянки взяти на себе більшу відповідальність за власну та глобальну безпеку є нічим іншим, як порожніми балачками. Ні на крок не просунувся навіть проект спільного захисту зовнішніх кордонів ЄС, який погодили країни-члени. Рішення про майбутнє Заходу ухвалюють у Вашингтоні. Якщо дезорієнтованого президента не вдасться усунути з посади в конституційний спосіб, він завдасть демократії Сполучених Штатів і всьому демократичному світові великої, а можливо, й непоправної шкоди. 

В якій країні ми б жили, якби Майдан змирився, а Янукович залишився при владі

Прихильники влади Януковича люблять говорити про "провокації Майдану", про те, що не було потреби боротися за повалення диктатора – а потрібно було просто дочекатися чергових президентських виборів і чесно його перемогти. Але мені цікаво, хто влаштував провокацію 17 січня – Майдан або Янукович? І про які такі чесні вибори можна було говорити після того, як "закони диктатури" набули чинності? Якби Майдан змирився, Янукович міг би забезпечити собі та своїм спільникам владу на довгі десятиліття. І через якийсь час ми, як сьогодні нещасні білоруси, могли б обговорювати тільки одне: чи приєднає нас Кремль до своїх жебрацьких володінь областями або дозволить існувати як сателітові?

Конституційний суд Польщі ухвалив рішення щодо скандального "антибандерівського закону"

Конституційний суд Польщі визнав неконституційними зміни до закону про Інститут національної пам‘яті, зокрема щодо застосування в ньому термінів "український націоналізм" і "Східна Малопольща". Таким чином, чітка позиція президента України й української делегації були підтверджені і юридично. Це рішення закриває одне із принципових для нас питань, що викликало серйозну напругу у двосторонніх українсько-польських відносинах останнім часом. Сподіваюся на продовження діалогу та вирішення всіх проблемних питань між нашими державами, що накопичувалися десятиліттями.

Монетизація субсидій – чому це сталося саме зараз і саме так

Не всі розуміють важливість і знову ж шукають у тому черговий підступ і заховану зраду, тому спробую пояснити простими словами. Країна до цього йшла чотири роки. Питання ставилили експерти, вносили міжнародні партнери, про нього дебатували на ток-шоу та в парламенті. Відповіді на це питання публічно уникав прем'єр, віце-прем'єри, Мінфін, Мінсоц. Державні структури відтягали його як могли, не представляючи публічно комплексного довгострокового підходу до питання житлових субсидій.

Ця теорія змови не зникла й на п'ятому році війни

Сергиев Посад у мою концепцію української хустки не вписався, але яке ж моє здивування було бачити такі ж "платки" повсюдно в Києві, де продовжила пошуки. "Ні, дякую, це російська, товари з Росії ми бойкотуємо, – кажу черговій пані з хустками. "Но мы их со Львова привозим, там не стали бы российских продавать". "Стали б", – кажу. "Интересно, чем их русский язык обидел"." Це не російська мова, – пояснюю спокійно та ввічливо. – Це платити гроші, які підуть у економіку країни, з якою в нас війна і яка вбиває зараз наших людей".

Утилізація ялинок в Миколаєві (і не тільки)

В яких іще цілях можна використати новорічну ялинку? Мило – для цього потрібно звичайне (дитяче) мило розтопити на водяній бані/мікрохвильовці. Додати хвою з розрахунком: одна чайна ложка голок на кожні 100 грам мила. Можна попередньо замочити голки у воді, а потім подрібнити їх у кавомолці (це якщо дерево вже майже висохло). Далі добре перемішати утворену масу, вилити у форми й залишити до повного застигання. Саше – це ароматична подушечка, наповнена духмяними травами й спеціями.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини