MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 квітня 2019

1155 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 квітня

У передчутті політичної кризи – за будь-якого результату другого туру

Перший тур виборів президента України – це тільки початок боротьби за майбутнє нашої країни та конфігурацію влади в ній. Це тільки здається, що боротьба завершиться із другим туром, коли його переможцем виявиться телевізійний комік Володимир Зеленський або чинний президент Петро Порошенко. У будь-якого потенційного переможця будуть свої проблеми. У Зеленського їх буде не менше, ніж у Порошенка. У Порошенка – не менш, аніж у Зеленського. Словом, за будь-якого результату другого туру політична криза Україні практично забезпечена.

Це не протест, шановні. Це національний суїцид, оформлений під гру в "Російську рулетку"

Не все так вже і страшно, скажете ви. Не страшно – лячно! Як в автентичних казках братів Ґрімм. Молодь хоче жити як в Європі, але голосує за відверту радянщину та російщину. Це більше ніж передвиборча проблема. Це вирок. Під час цієї компанії молодих людей зваблювали розповідями про заможне європейське життя без корупції.  Погоджуюся. Так і було. Але пропускати повз вуха антиукраїнські жарти про Україну-порноакторку, про смішного малороса, про громадянський конфлікт і "війна вигідна олігархам "їх ніхто не примушував. Це вони самі.

Перспективи другого туру. Розрив між Зеленським і Порошенком не є фатальним

Насправді електоральний розрив першого туру в 10% не є фатальним, якщо: 1) мобілізувати всіх своїх виборців; 2) згуртувати довкола себе виборців кандидатів, які вибули з балотування за підсумками першого туру; 3) подати привабливі перспективні послання поміркованому крилу свого опонента. Що стосується Порошенка, то, крім того, я не уявляю, як він виграє повторне голосування, якщо не зробить хоча б двох речей: 1) не покаже суспільству, як у країні працюватимуть суспільні ліфти, за допомогою яких до влади потраплятимуть не лише вчорашні...

Моральний шпагат: що й чому замовчують прихильники Зеленського

Вони не зуміли за весь цей час вийти за межі риторики "проти Порошенка". А чому вони "за Зеленського", досі до кінця не зрозуміло. Думаю, передусім їм самим. Тому що відповіді на питання, чому вони за, немає. Це всього лише потреба у змінах, а не самі зміни, бо ніхто з них не говорив увесь цей час: ось прийде Зеленський, і буде так і так. Так само ніхто всерйоз не обговорював його програму. Тому що цього Зеленський не говорив. Він узагалі не говорив, що робитиме. "Ні обіцянок, ні пробачень". Він продавав себе. Це чистої води побачення в темряві для його прихильників.

Небезпечна зброя російської агресії, якою легковажимо

"Как молоди ми билі, как вєрілі в любовь" – і слухачі поринають у спогади про свої студентські весілля чи поцілунки в під’їздах після комсомольських зборів. І тут схвильований голос: "Гражданє рєспублікі! Будьтє бдітєльни!". Який жах: ці підозрілі люди, підступні шпигуни, хочуть відібрати світлі спогади про дискотеки в сільських клубах під час збору овочів! Треба бути дуже пильними, щоб учасно їх помітити та знешкодити! Зізнаюся, на мене ця маніпуляція теж вплинула особливим чином.

У Хусті знову горіло відоме нарцисове поле. ВІДЕО

Поле нарцисів – це частина Карпатського біосферного заповідника, й тут діє особливий природоохоронний режим. Ця територія є унікальним місцем життя не лише для вузьколистого нарциса (котрий є високогірним мешканцем, а на Хустщину "прийшов" із льодовиком), а загалом особливою охоронюваною екосистемою. Тобто унікальним місцем співжиття флори й фауни, різноманітних видів, яким бездумний вогонь завдає непоправної шкоди.  

Присілок у підніжжі Чорногори, або Про життя на вискогірному прикордонні. ФОТО

Відділ прикордонної служби "Шибени" є одним із найвіддаленіших пунктів охорони кордону в Україні. Розташований у гущі Карпатських гір. Веде сюди тільки одна дорога, яка тягнеться з Верховини. Дістатися можна маршруткою – стареньким ПАЗиком, розрахованим на 23 місця, але завдяки вмінню водія без проблем перевозить втричі більше пасажирів, ще й рюкзаки туристів із мішками й сумками місцевих. Їде маршрутка з Верховини до Шибеного двічі на день. На проходження відстані в 30 км їй потрібно до двох годин.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини