MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 квітня 2019

1694 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 квітня

Суди стають знаряддям економічного реваншу та хаосу – Портников

Судова система, позбавлена ​​страху перед владою та суспільством, повертається до себе самої – тієї, якою вона була до 2014 року. І ми побачимо ще чимало рішень, які здивують українських громадян і нагадають їм про найчорніші та найганебніші сторінки вітчизняної історії. Із політичної позиції наші суди не будуть знаряддям реваншу, ні. Вони стануть зброєю хаосу. Їхні рішення будуть спрямовані на те, щоби множити хаос у країні, зіштовхувати лобами політичних опонентів, посилювати радикальні настрої, підігрівати ґрунт для конфлікту.

Російський "суд" залишив військовополонених українських моряків під вартою до кінця липня

Лефортівський райсуд Москви продовжив термін тримання під вартою останнім вісьмом українським морякам до кінця липня. Богданові Небилиці, Юрієві Будзилу, Володимирові Лісовому, Юрієві Без’язичному, Олегові Мельничуку продовжили тримання під вартою до 24 липня. Пораненим морякам, Андрієві Артеменку, Андрієві Ейдеру, Василеві Сороці, продовжили тримання під вартою до 26 липня. Поранені моряки також розповіли "Громадському" про свій стан здоров'я.

Як у Парижі реагують на пожежу в Нотр-Дам де Парі. ФОТО

"Мій приятель винайняв квартиру в Airbnb поряд із Нотр-Дамом, а його вчора звідти примусово переселили, ти уявляєш?" – кричить у телефон яскрава висока дівчина. "Так це ж пригоди!" – озивається перехожий, який повільно рухається в напрямку собору, затиснений юрбою. Красуня злякано озирається та чує: "Пані, мої найкращі спогади, з усіх поїздок, – це коли я потрапляв у халепу. Це ж пригоди! До речі, Ви вже обідали?" Париж як Париж: пожежа – пожежею, але місто жартує, залицяється, фліртує. Весна ж! Проте жарти, якщо уважно дослухатися, радше нервові.

Чому в Україні горять старовинні церкви

Вогонь знищив 150-літній храм на Волині, в якому бувала Леся Українка, в Івано-Франківській області горіла дерев'яна церква, у якій знімали фільм "Вій", а на Рівненщині пожежа зруйнувала храм, зведений ще 1650 року. Після того, як вогонь спалахнув у знаменитому Соборі Паризької Богоматері, тема пожеж у старовинних храмах знову виринула на поверхню. Православні й греко-католицькі, у різних регіонах України щороку палають церкви, пам'ятки архітектури XVII-XX століть.

Кібербільшовизм: у соцмережах панує більшовицька ідилія

Звільнена від тиску ієрархій маса фонтанує енергією. Але відсутність структури для її застосування перетворює її на руйнівну. Тому в соцмережах більше сварок, аніж дискусій, тому більше взаємної нетерпимості, ніж бажання співпрацювати. Тому тут не вміють слухати, не те що чути. Тому тут немає автортетів, тому тут немає відповідальності.  Творці соціальних мереж, бачили в них інструменти покращення реальності. Але сталося інше: вони не покращують дійсність, а деформують її до своїх стандартів.

Парасолька свободи слова для антиукраїнської пропаганди

При цьому одні західні клопотуни за свободу слова щиро не розуміли, "шо не так", якщо вже Україна хоче в Європу; інші грали тут у свою медійну гру, не розуміючи й не бажаючи розуміти, де вони об'єктивно допомагають Кремлеві; а треті, маніпулюючи гаслами свободи слова, цілком свідомо й цинічно грали – та й зараз грають – проти України на боці Росії. Загалом усе складніше, ніж хотілося б; ось тільки відступати нам однаково нікуди. Або Європа ... так, із усіма її суперечностями та слабостями – або Москва. Нічого третього нам історія не запропонувала й не запропонує.

У кожній області маємо свій Нотр-Дам. Але нема людей, які б урятували цю красу. ФОТО

І я подумав собі – у нас у кожній області є свій Нотр-Дам. А на Західній Україні – в кожному районі. І так виходить, що нема в нас ні гідних людей, ні амбітних чиновників, ні заможних патріотів, які б спробували врятувати цю красу. Втрачаємо пам’ять, культуру і гідність. А потім дивуємось результатам виборів. Бо нове покоління не може пишатись руїнами, не може тішитись тим, чого не знає, не вірить палким словам, коли бачить отаке...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини