MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 червня 2017

945 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 червня

Український курс до НАТО – хто його реалізовуватиме?

Основне навантаження з наповнення конкретним змістом прийнятого законодавства в парламенті й, наскільки розумію, в уряді покладають на офіс віце-прем'єрки з євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе. У принципі, цілком логічно. Але чи достатньо надано цьому офісові повноважень і ресурсів, щоб зрушити з місця інертну урядову брилу? Тим паче, якщо у профільних відомствах досі не бракує осіб на критично важливих позиціях, які досить скептично ставляться до потреби акцентувати увагу на інтеграції України до НАТО чи навіть вважають, що на якийсь час нейтралітет міг би бути рішенням для України, при цьому визнаючи Росію агресором.

Тероризм не розвага: як журналісти допомагають терористам

Ми повинні висвітлювати звірства на наших умовах, а не на їхніх. Зараз вони не виграють, а програють. Ще 15 років тому ми боялися, що джихадисти візьмуть собі за звичку викрадати авіалайнери і спрямовувати їх на будинки, а ще створять біологічну, хімічну та навіть ядерну зброю. Тепер вони вбивають людей, наїжджаючи на них в орендованих авто й розмахуючи ножами, виготовляючи вибухові пристрої з пероксиду й змивача лаку для нігтів. Це ознака не сили, а слабкості. Крім того, не можна дозволити, щоб трагічні теракти змусили нас думати про зміну нашого способу життя.

Урок для України: що зробила Чорногорія для вступу в НАТО

За всі 11 років існування держави курс на євроатлантичну інтеграцію не змінювався. Чорногорські збройні сили були повністю адаптовані під стандарти НАТО. Чорногорські військові постійно брали участь в миротворчих операціях НАТО (в Афганістані). Влада Чорногорії відмовилася від співпраці із Росією у військової сфері – насамперед не погодилася надати в оренду РФ єдиний чорногорський військовий порт Бар, незважаючи на обіцяні величезні економічні преференції. Із силових структур, зі спецслужб видалили російських агентів. Референдум щодо вступу до НАТО в Чорногорії не проводили.

Як Росія змінила свою назву. ФОТОФАКТ

Поки ми тут сперечаємося, як правильно писати – поїхав на чи в Росію, росіяни просто змінили назву своєї країни. Росіійська Федерація тепер вони. Недодержава. Сміються не лише "Іскандери" – кури іржуть.

Український "Руслан" перевіз 24-тонний вантаж через Анди за рекордний термін

Український літак Ан-124-100 "Руслан" за рекордний час перевіз два фільтраційні трубопровідні блоки загальною вагою 24 тонни з Сантьяго-де-Чилі в Мендоси (Аргентина). При цьому два великі промислові фільтраційні блоки довжиною 12 метрів, шириною 4 метри і висотою близько 3,6 метра літак доставив до Аргентини в суботу всього лише за 39 хвилин. Як розповів виконавчий директор Antonov Airlines Мартін Баннс, це був один з найкоротших рейсів за останні десять років роботи компанії. Для вивантаження блоків не знадобилося спеціальне обладнання. Вантаж зняли за допомогою внутрішніх кранів літака.

Через сильну зливу Чернівці перетворилися на Венецію. ФОТО, ВІДЕО

Потужна злива в Чернівцях, яка розпочалася ще ввечері в середу 7 червня і тривала до опівночі, перетворила місто на Венецію - вулицями попливли ріки. Як повідомляють очевидці, дощ затопив центральну частину міста. Через потоки, які посунули вниз по вулицях, міська влада прийняла рішення обмежити рух транспорту.

Чому кури гриль і картопля фрі мають бути окремо

Оскільки слова гриль і фрі тут є неузгодженими означеннями, то їх треба писати окремо: кури гриль, картопля фрі. Українська назва тварини ведмідь утворилася внаслідок метатези, тобто перестановки компонентів від первісного медвідь. Серед прізвищ маємо два варіянти: Ведмідь від літературного слова і Медвідь – від діялектного. Діялектизми – досить поширене явище в прізвищах, які спочатку, мабуть, були прізвиськами. Я чув, пише читач, що сполучення звуків ч і н варто вимовляти як шн. Чи вийшло це із сучасних норм української літературної вимови? Ні. Згадане слово має дві вимовні норми. Пишемо тільки яєчня, а вимовляємо і яєчня, і яєшня.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини