MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 жовтня 2017

623 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 жовтня

Не витрачайте нервів намарне: шість зауваг щодо реінтеграційних законів

 Нічого страшнішого за те, що вже було, – не відбулося. Правду кажучи, Україна продовжує тактику тактичного (перепрошую за тавтологію) ухиляння від прямого визначення "війна з РФ" за допомогою юридичної казуїстики та затягування часу. Де в чому ця тактика навіть цілком дієва, коли робиться типу крок уперед і два назад. З одного боку, говоримо про амністію та особливий статус, а з іншого – тільки за умови виведення російських військ. По суті не буде ж ні того, ні іншого. Ці закони ухвалювали не для того, щоб їх виконувати. Головні позитиви – це, звичайно, визнання РФ агресором, заміна АТО на страшну абревіатуру ЗіЗНБіОСіВРЗАвДЛО ("Заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях")...

Тривала гра: російська тактика на німецькому фронті

Росія мала всю зброю, потрібну для атаки Анґели Меркель за допомогою викрадених електронних листів і документів Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і німецького парламенту. Ретельно підготовані, вони могли показати, як політики роблять свої справи: з інтригами, нещирістю та зрадою. Виборці були б шоковані. Такі одкровення знівелювали шанси Гілларі Клінтон проти Дональда Трампа. Але тиша на німецькому фронті була приголомшливою. Кремль припинив вогонь. Чому? Одна зі причин полягала в тому, що попередні трюки в Америці та Франції не спрацювали. Крім того, повномасштабний напад на пані Меркель, імовірно, не дав би результатів. Вона була приречена перемогти, єдине питання полягало лише в тому, на яких умовах лідерка ХДС сформує свою коаліцію.

Останні події в парламенті оприявнили одну з головних проблем нашої політики

У нормальній країні ухваленню кожного законопроекта передує тривале публічне обговорення різних варіантів. Врешті всім, хто хоче розібратися, стають зрозумілими переваги й недоліки кожного з варіантів, а також зовнішні фактори, що примушують обрати певний варіант чи відмовитися від нього. У цей момент будь-який член парламенту, та й простий громадянин також, може визначитися з політичною позицією: я обираю для себе ось цей варіант, свідомо наражаючись на його недоліки заради його переваг. У нас нічого подібного не відбувається. Законопроекти вкидаються в поле, як м'яч у регбі. Починається штурханина, гравці підтримують свої команди, навіть коли не розуміють, що там насправді відбувається на полі. Одиниці бачать м'яч, решта просто знає, що треба штовхатися в напрямку воріт супротивника, і робить це всліпу. І так товчуться, аж поки хтось не викине м'яч на вільний простір, після чого пил осідає.

Двоє Стівів: із чого починалася Apple

Геніальне поєднання витівки й електроніки, яке також стало першим каменем у фундаменті імперії Apple, було запущено в неділю пополудні, коли Возняк прочитав статтю в журналі Esquire, який мама лишила для нього на кухонному столі. То був вересень 1971-го, й наступного дня він збирався від’їжджати в Берклі. Це був уже третій навчальний заклад після закінчення школи. Стаття Рона Розембаума "Секрети “синьої скриньки” описувала, як хакери й телефонні віртуози знайшли спосіб, імітуючи відповідні сигнали мережі AT&T безкоштовно робити міжміські дзвінки. "Прочитавши десь половину статті, я мусів подзвонити своєму найкращому другові, Стіву Джобсові, та зачитати шматки тої великої статті йому", – каже Возняк.

Проросійський президент ПАРЄ Аграмунт подав у відставку

Заява про відставку президента ПАРЄ Аграмунта – це подвійна перемога. По-перше, тому що цю відставку ініціювала й довела до переможного кінця делегація України. Яскраве свідчення того, що Україна стає суб'єктом, реальним гравцем на міжнародній арені. По-друге, тому що причиною відставки стала проросійська політика Аграмунта. Обслуговувати московські інтереси – це вже моветон у Європі, за це відправляють у відставку. Чудовий приклад того, як ми можемо перемагати, коли діємо як єдина національна команда.

У гібридній війні маємо грати в шахи, а не в Чапаєва – Геращенко

Закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО, як і амністія, – не вступили в дію за ці роки, бо не було виконано ключовий пункт мінських угод – безпековий і гуманітарний, не припинено обстріли, не звільнено заручиків, не виведено російські війська й техніку. Тому всі норми того закону – мертві. Але виконання політичного блоку мінських угод із боку України примушувало наших європейських партнерів тримати свої зобов'язання – санкції проти РФ. Сьогоднішнє продовження закону не означає його вступу в дію, бо це неможливо без виконання безпекового блоку. Але дало зброю нашим дипломатам – на переговори щодо санкцій і миротворців. У гібридній війні ми маємо грати в шахи, а не в Чапаєва, продумувати кроки на кілька вперед, аби вкінці поставити шах і мат Кремлеві.

Як насправді працюють синоптики

Мені один чоловік написав, точніше, попросив, аби я йому "накидала кілька посилань", за якими прогнозую погоду. Він зовсім не хотів мене образити чи зачепити, лише озвучив переважну більшість думок та уявлень про мою професію. Мені важко пояснити і дуже довго займати чийсь час також якось не хочеться. Але. Я п'ять років вчилася в університеті, закінчила географічний факультет, кафедру метеорології. Потім майже 20 років працювала в Українському гідрометцентрі. За фахом. Потім, не полишаючи професії основної, почала працювати в медіа. До сьогодні я щодня вчуся й кожного разу складаю прогноз погоди як уперше: тобто щоразу переживаю, перелопачую купу вузькопрофесійного матеріалу, схеми, моделі, супутникові дані, радари й діаграми, маю щодня дивні запитання...

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини