MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 листопада 2017

1228 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 листопада

В Україні вперше відзначають новий День десантника

На Михайлівській площі в центрі Києва пройшли урочисті заходи з нагоди свята за участю президента Петра Порошенка. На церемонії військові урочисто змінили блакитні берети на бордові – тепер це буде колір беретів українських десантників. "Це – колір крові, вашої крові, пролитої в боях за Україну. Бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких – члени НАТО. Так ми впроваджуємо ще один стандарт Альянсу", – сказав український президент. На береті також змінений знак. Тепер це купол парашута як символ десантних підрозділів у всьому світі, а також крила Архистратига Михаїла і вогняний меч.

Вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні на Майдані. ФОТО

Кияни, очевидці тих подій і родичі полеглих несуть квіти та лампадки до Алеї Героїв Небесної сотні. Біля Хреста пам'яті Героїв Небесної сотні відбувся спільний поминальний молебень, присутні вшанували пам'ять загиблих під час подій 2014-го хвилиною мовчання. 

Google News буде боротися з російською пропагандою

Компанія Alphabet буде відслідковувати російську пропаганду в Google News. Про це заявив виконавчий директор Alphabet Ерік Шмідт в інтерв'ю під час Форуму міжнародної безпеки в Канаді. "Ми добре знаємо про це і працюємо над виявленням такого сценарію, який ви описуєте, та деранжуємо ці сайти", – сказав Шмідт, відповідаючи на запитання, чому найбільша пошукова компанія у світі продовжувала класифікувати російські сайти як новини. "Це в основному RT і Sputnik. Ми добре знаємо й намагаємося розробити системи для запобігання цьому", – додав він.

П'ять гривень із кожного купленого квитка на фільм "Кіборги" підуть на допомогу родинам загиблих

У житті кожної людини трапляються такі події, після яких життя змінюється назавжди. Моє життя, як і життя всієї нашої країни, змінилося від початку війни. Я познайомився зі справжніми чоловіками, які чітко знають, яку країну вони захищають і в якій країні вони хочуть жити. Я не міг залишатися осторонь і вирішив, що якщо я маю такий інструмент, як кіно, я повинен зняти про них фільм! Бо мені не байдуже, що буде з моєю країною! Мені не байдуже, ким і в якій країні виростуть мої діти. А для цього кожному з нас потрібно щодня вносити свою частку в побудову нової країни. Я вірю, що фільм "Кіборги" повинен стати реальною допомогою родинам загиблих в аеропорту.

"У всьому винні хохли!" Як росіяни борються з нацизмом

Як бачимо, реакція росіян укотре підтверджує, що це не нація-переможниця, а нація, яка всиновила нацизм і фашизм у 1945 році. Подібно до того, як у веймарській Німеччини знайшли винних у провалі плану Шліффена, і ними виявилися євреї, так зараз у Російській Федерації (із тимчасово окупованими Ічкерією, Дагестаном, Калмикією, Бурятією, Татарстаном, Башкирією, Якутією й інші республіками влючно) в усьому винні "хохли". Історія з Миколою Десятниченком – це черговий дзвіночок, який нагадує етнічним українцям, що життя на території ворожої нацистської держави загрожує геноцидом.

"Товстозадий солдафон": як Путін невдало мітить крадену територію. ФОТО

Скульптор посадив царя на коня. Але тварина чомусь без хвоста і так дивно напружена, що звісно викликало хвилю непристойних тлумачень. Радше за все її спровокував Ілля Рєпін – його авторитет і оцінки мистецтва сприймали із відкритим ротом. Про коня він сказав: "Росія, придавлена тягарем одного з найреакційніших царів, задкує". А на відкритті взагалі закричав: "Так! Так! Товстозадий солдафон! Тут він увесь, тут і все його царювання". Сам Трубецькой прокоментував свою роботу: "Я зобразив одну тварину на іншій". Довершив знущання Олександр Рославльов епіграмою в журналі "Сатирикон": "Третья дикая игрушка / Для российского холопа: / Был царь-колокол, царь-пушка, / А теперь еще царь-жопа".

Як з‘їздити до Швейцарії і не збанкрутіти

До швейцарської столиці діставалися з Мюнхена автобусом. Його вартість – €35 євро, у дорозі 5.30-6.30 год. – залежно від ситуації на шляхах. Дорога минає майже непомітно, коли їдеш рівнесеньким покриттям, а за вікном – гори й затишні містечка чи не найкрасивішої країни континенту з усіма тими казковими будиночками та блакитними озерами. Коли пейзажі набриднуть, знайте, в тутешніх автобусах є Wi-Fi, щоб ви заспамили соцмережі фотками подорожі. Приїхавши до Швейцарії, одразу внутрішньо налаштуйтеся, що тут усе дуже дорого. Все. Дуже. Дорого. Я була готова, наслухалася багато розповідей, але ціни, попри це, кожного разу шокували.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини