MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 червня 2018

1191 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 червня

Основи західної спільноти під загрозою незворотного пошкодження

Вільний Захід, який ми знали протягом десятиліть, визначав рішучий захист спільних універсальних цінностей і норм від їхніх тоталітарних антиподів. Сьогодні трансатлантичні демократії ризикують втратити цю чітку здатність розрізняти свободу від несвободи. Коли демократичні держави діють лише відповідно до гаданих національних інтересів, які більше не дефінійовані в контексті трансатлантичного ціннісного канону, то послаблюються і внутрішні опірні сили демократичних суспільств. Те, що в Італії дві залежні від Кремля популістські партії зараз формують уряд, демонструє, наскільки далеко зайшло повзуче вороже поглинання ліберальних демократій путінським авторитаризмом.

СБУ й Нацрада вбачають у скандальному концерті на "Інтері" грубе порушення закону. ДОКУМЕНТ

Нацрада з питань телебачення й радіомовлення вбачає в скандальному концерті "Інтера" 9 травня ознаки посягань на честь і гідність людей, закликів до розпалювання ворожнечі та ненависті й інших порушень закону "Про телебачення й радіомовлення». Аналогічної думки дотримується й СБУ. Такі висновки можна зробити з відповіді Голови Нацради Юрія Артеменка на моє звернення. Проте, як відзначає пан Артеменко у своїй відповіді, хоча б тимчасове припинення мовлення формально українських телеканалів за антиукраїнську пропаганду стане можливим лише в разі внесення змін до законодавства. Досі подібні пропозиції в парламенті провалювали.

Україна на межі глибокої економічної кризи: відкритий лист економістів і бізнесу

У другій половині цього року український уряд має заплатити понад 3 млрд доларів кредиторам. Наступного року біля 7 млрд. Цих коштів держава не має, і джерела їх отримання поки відсутні. Невиплата боргу означає катастрофічну девальвацію гривні з неминучим стрімким зубожінням більшості українських громадян. Залишається подальше співробітництво з МВФ, де річна ставка позики складає 3%. Але ця програма не буде продовжена, доки Україна не повернеться на шлях реформ. Із МВФ чи без, через відсутність боротьби з корупцією та повільні реформи ми втрачаємо останній шанс. У нас є тижні (не місяці).

Як зупинити повзуче захоплення України

Ми можемо довго ще міняти стандарти корпоративного управління: іноді будуть успіхи, іноді будуть поразки. Але найефективнішою була би приватизація. Практично немає галузей, які були би стратегічно дуже важливі для країни. Навіщо тримати ДП "Конярство України"? Або ДП "Представництво промислових підприємств у Російській Федерації"?Проблема приватизації дуже чутлива, момент втрачений – треба було приватизацію робити відразу, після виборів. Але можна заперечити і сказати: приватизація дозволить олігархам за безцінь придбати державне майно. Так, це проблема, але невелика.

Правильна роль України у відносинах із діаспорою

Відфрендив недавно одного пана діаспорянина останньої хвилі, який ну дуже вже уявляв себе білим чоловіком, спілкуючись з нами, аж у землю вгрузав від того тягаря білої людини, і довгрузався до того, що став порівнювати чернігівські села з резерваціями індіанців у себе там на діаспорянщині. Якось пояснювати, що Чернігів – одне зі трьох міст українського тріполі – Київ, Чернігів, Переяслав – і в ньому зберігся найдавніший храм Русі 1033 року, і села довкола нього теж тисячолітні, було вже нижче гідності, хай собі пан шериф іде з богом. Трохи раніше був скандал протилежного спрямування.

Чи вдасться Європі заново перевідкрити себе?

У  відносин між країнами "старої" і "нової" Європи є специфіка – доля регіонів з "гальорки" визначається політичною волею "центру". Ось тільки як би подібні відносини не привели до різких змін, коли країни "нової" Європи, що входять в зону євро, відмовляться підкорятися розвиненішим країнам "старої" Європи. Тоді й пропозиція Сороса може реалізуватися. Тільки процес набуде неконтрольованого характеру. У кожнім разі нас чекають дуже цікаві часи, протягом яких може бути отримана відповідь на запитання: чи зможе єдина Європа заново перевідкрити себе й набути того динамізму, який був їприматанним їй до кризи 2008 року.

Арнольд Шварценеґґер відвідав українського боксера Ломаченка в лікарні. ВІДЕО

Легендарний актор, губернатор і меценат Арнольд Шварценеггер відвідав українського боксера Василя Ломаченка, який відновлюється після операції на плечі. Днями український чемпіон WBA в легкій вазі Василь Ломаченко успішно переніс хірургічне втручання на правому плечі після пошкодження, яке він отримав у титульному поєдинку з венесуельцем Хорхе Лінаресом. Арнольд Шварценеггер відвідав Ломаченка в американській лікарні та привітав його з відмінною перемогою в попередньому бою.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини