MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 серпня 2018

1178 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 серпня

В США прощаються з Джоном Маккейном. ФОТО

У місті Фінікс в Капітолії штату Арізона почалася церемонія прощання з сенатором Джоном Маккейном, який помер 25 серпня. Труну урочисто пронесли повз військовослужбовців, які вишикувалися вздовж "останнього шляху" Маккейна. Крім того, безпосередньо біля труни виставили почесну варту з Нацгвардійців штату Арізона.

Військова антистратегічність влади просто вражає – експерт

Це настільки очевидно, що про це вже не соромляться відкрито говорити на Заході. Лише декілька цитат президента Джеймстаунського фонду у Вашингтоні Глена Говарда: "Що робили люди в Києві – керівництво держави, Міністерства оборони, – чому вони не передбачали цю ситуацію? Чому Україна не звертала увагу ООН на цю проблему? Ніхто і руки не підняв. Ніхто не звертався з цим питанням до США. Навіть посол України в Вашингтоні жодного разу не підняв питання про ситуацію в Азовському морі і Керченській протоці. На сайті МЗС немає жодного прес-релізу. Ви повинні запитати Клімкіна: "Чому ви мовчите про це?". 

Експерт: Те, що якісь держави готові відправити своє військо на Донбас, ще не означає, що вони дійсно приїдуть

Введення миротворців на Донбас і, принаймні, припинення вогню було б вигідно як загалом Україні, так і для тих, хто сьогодні є владою. Звісно, факт миротворчої місії можна використати в політичній боротьбі. А введення миротворців до президентських та парламентських виборів може дати додаткові бали президенту або політичним партіям в парламенті. Проте говорити про це виключно з точки зору "майбутніх виборів" є безперечною маніпуляцією. Все ж таки, розмови про миротворців йдуть достатньо давно: ідея про введення миротворців була вперше озвучена президентом Порошенко, якщо не помиляюся, у 2015 році. Після того ініціативу перехопила Росія – Путін виступив зі своєю концепцією.   

Заперечення, страх, прийняття. Онлайн-сервіси таксі та Україна

Державам час змиритися з фактом, що поширення онлайн-сервісів таксі – неминуче. Заперечення, страх, прийняття – так виглядає взаємодія державних, правових та економічних структур з онлайн-сервісами таксі. Що відбувається в світі?

Туристів до Львова приваблює не архітектура, а нічні клуби й повії за доступною ціною – політолог

Львів невпинно втрачає свою привабливість як для мешканців, так і для туристів. Про це в ексклюзивному коментарі для UAINFO розповідає львівський письменник та політолог Юрій Ситник.  За його словами, найбільші проблеми сучасного Львова – це величезні масштаби незаконного будівництва, транспортна катастрофа та інженерні мережі міста, які не справляються із навантаженням та постійно виходять з ладу. 

Святом називають події, які навряд чи можуть претендувати на таку назву – експерт про перше вересня

Цьогоріч в деяких школах перший дзвінок задзеленчить 1 вересня, в суботу, в деяких – в понеділок, уже третього вересня. Напередодні Дня знань український педагог, Заслужений вчитель України Віктор Громовий ділиться з читачами UAINFO  своїми міркуваннями щодо правильної організації незабутнього та сучасного свята: в першу чергу для школярів, а не для галочки. "Пам’ятаєте анекдот про те, як покупець повертає до магазину щойно куплені новорічні іграшки?  Продавець довго з’ясовує що не так і зрештою отримує відповідь: не радують вони мене! Чому так трапляється? Бо будь-яке свято має бути справжнім святом. Досить часто в освіті ми стикаємось з тим, що святом називають події, які навряд чи можуть претендувати на таку назву. Зокрема, до їх переліку входить і першовересневе Свято знань", – розповідає Віктор Громовий...

Хто заробляє на державних свердловинах

В рамках засідання Комісії з питань надрокористування Державної служби геології та надр України, яке заплановано на сьогодні, будуть розглядатися питання надання спецдозволів на користування надрами – в тому числі і на видобування нафти і газу – компаніям, напряму пов`язаним з славнозвісним Голден Деррік!

Всеукраїнський масштаб битви за село Підгірці: відповідь за міністерством регіонального розвитку

Сьогодні жителі села Підгірці Обухівського району Київської області вийшли на пікет проти незаконної зміни генерального плану села. Справа про Підгірці давно набула суспільного резонансу. І ось сьогодні, в черговий раз жителі села сміливо і голосно на всю Україну оголошують про свою незгоду щодо майбутнього їхнього села, привертають увагу киян до наслідків незаконної забудови (соціальна катастрофа в Київській області та екологічна всеукраїнська катастрофа).

Эйдман: Кобзон умер, но дело его живет

Умер Кобзон. Он был типичным представителем современной российской элиты. В его фигуре сошлись три ее источника и составных части: советская номенклатура (включая партаппарат, КГБ и т.п.), преступный мир и продажная интеллигенция. Еще в СССР он был своим во всех этих, тогда еще не слившихся воедино средах.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини