MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 вересня 2018

1641 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 вересня

Безкарність підриває довіру до держави

Будь-яка ескалація насильства має два леза: у відповідь на побиття і постріли почнуться підпали і вандалізм, у відповідь на це частіше вийматиметься зброя, і так далі. Швидко прийдемо до повноцінної громадянської війни, адже зброї вистачає. Сто років тому в результаті такого взаємного насильства Україна зникла з мапи світу. Саме це і є стратегічною метою Росії. І тому російські найманці намагаються і будуть намагатися вбити клини якнайглибше, щоб розколоти суспільство. Буде більше і більше провокацій. Саме так сталася одеська трагедія 2 травня, саме так плануються наступні трагедії.

У США визнали, що Трампів діалог із Путіним зазнав невдачі

"Вони не сприяють в Україні, в Сирії ...Тепер щодо спроб протидії зловмисним діям Росії в усьому світі. Президент намагався налагодити стосунки та змінити ситуацію, але нам це не вдалося, принаймні – поки", – такими словами державний секретар США Майк Помпео схарактеризував російсько-американські відносини в телевізійному інтерв'ю напередодні відкриття сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку. Варто звернути особливу увагу на тло цього інтерв'ю.

Що робить місто українським?

Мені здається те, "українське" чи "російське" місто, визначається не відсотками рідної мови з переписів населення, а тим, чи достатньо в місті українців для "бурхливого культурного життя". Ну ось Харків у фейсбуку справляє враження культурної столиці саме за рахунок українських дописувачів, їх багато, там купа видавництв, книгарень, театрів, там зрештою Жадан. І вже не цікаво, що пишуть у фейсбуці москвоцентричні люди, , які своїх земляків і сучасників просто не знають, а досі носяться з Людмилою Марківною Гурченко й підтоптаним підлітком Савенком.

Зарозумілість: коли держава послідовно руйнує основи свого існування

Бундючність, зарозумілість, зверхність, гоноровитість, марнославство, пихатість, презирство, самодурство, чванькуватість тощо, а разом із ними якась навіжена нерозважливість зростають, так мені здається, поряд із тим, що зветься також "відривом від реальності".  Імперія начебто й усвідомлює накопичення усіляких халеп і проблем, які, за законом перетворення кількості на якість, неминуче обертаються чимось іншим, ніж проста сума негараздів, болячок і помилок… Начебто й усвідомлює, але прикласти те усвідомлення ні до чого не може.

Чому кандидатам у президенти не варто вести мову про економіку

Повноваження президента України не мають з економічними пропозиціями нічого спільного. Ми маємо питати в кандидатів про оборону, територіальну цілісність, війну, пріоритети зовнішньої політики, державну архітектуру, реформи силових струкур. Якщо не вірите – почитайте Конституцію. Це прем`єр має обстоювати соціальні програми й інновації. Президент має боротися з урядом за статті військового бюджету та програми з національної безпеки. Про економіку ми ще встигнемо поговорити, коли обиратимемо новий парламент – тобто новий уряд і прем’єра.

Як ворожі снайпери ведуть полювання на захисників Щастя

Захисники Щастя розповіли й про інший заборонений прийом, що використовують окупанти. Суть його полягає в тому, що вони першими стріляють із заборонених мінометів чи з великокаліберних кулеметів по наших позиціях і негайно викликають патрулі ОБСЄ, розповідаючи їм казочку, що, нібито, погані українці їх обстріляли. Поки військовослужбовці Об’єднаних сил готуються дати адекватну відповідь, прибувають міжнародні спостерігачі. Останні можуть побачити тільки наші постріли у відповідь, не знаючи, хто саме першим розпочав.

"Тесла" у Броварах: майбутнє можна поранити, але не спинити

Я завжди дивуюся, як тихо вона виїжджає з подвір'я. От я сиджу зранку з дітьми на порожньому майданчику, а ззаду підкрадається "Тесла". Як тихий хижак, який безшумно готується до останнього стрибка. Тільки легкий звук тертя шин об асфальт, жодного іншого. Так само безшумно підкрадаються до нас технології, які змінюють світ так, що ми цього не помічаємо. Slow motion.Ніцше казав, що великі події приходять на голубиних лапках. Сьогодні вони приходять на колесах "Тесли".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини