MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 листопада 2018

6644 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 листопада

Справжні наслідки Революції гідності та її уроки

Чи дійсно війна, втрата територій та зниження рівня життя є наслідками повстання гідності українців, їхнього прагнення до свободи? Одразу ж згадується класична логічна помилка про півня та схід сонця. Мова про те, що людська свідомість схильна вважати подію два наслідком події один, якщо вони йдуть одна за одною. Падіння рівня економіки, грабунок, гроші, які вивозилися до офшорів ледь не "камазами", – все це було й до Майдану. Що ж до зарахування війни та втрати частини територій в наслідки Майдану, то Росія почала повзучу експансію задовго до виникнення протесту.

Залягти на дно в московській лікарні: нащо це втікачу-симулянтові Януковичу

Тактика Януковича залягти "на больничку" є політтехнологічною, а не ходом адвокатів у змагальному судовому процесі. Тепер час працює проти України, проти нашого майбутнього. Оболонський районний суд оголосив перерву до 5 грудня 2018 року. Заліг "на больничку" Янукович для того, щоб дочекатися активної фази виборчої кампанії 2019 року в Україні. Для його кураторів у Кремлі важливо викориcтати знакову для українського суспільства судову справу із трьох причин. 

Не риба, а вудка: значення перемоги Євромайдану

А звичайна людина, яка хотіла просто краще жити? Що ми їй скажемо? Якщо будемо чесними – скажемо, що створили шанс побудувати нормальну стабільну країну, в якій не буде стрибків валютних курсів і в якій будуть рівні правила гри для всіх. Як вона скористається цим шансом – питання, але він у неї є. І корупцію зменшити набагато легше, ніж перемогти мафію – особливо тоді, коли за тобою доглядає Європа, а не Росія. Потрібно тільки  наполегливо працювати. Перемога Майдану – це ніяка не риба, це – вудка.

Політична спадщина Меркель

Рішення Анґели Меркель не висувати у грудні своєї кандидатури на посаду голови партії, Християнсько-Демократичного Союзу (ХДС), але до кінця виборчого періоду залишатися федеральною канцлеркою в наявній коаліції із соціал-демократами (СДПН) ‒ розумний маневр очільниці німецького уряду, яка має щораз більше внутрішньополітичних проблем. Вдалим визвольним маневром канцлерка припинила всі спекуляції щодо своєї політичної долі. Тепер вона не обтяжена особистими міркуваннями, тож може зосередитися на конкретній політичній роботі.

У чому винні "маленькі українці"

Відповідь "народ не винен, це все сволота, яка заважає жити" – вона дуже інфантильна. Всі ці люди – популісти, чиновники, силовики, олігархи – вони ж не тільки не надіслані з Марсу, а користуються підтримкою того самого народу. Тому що політики-популісти потрапляють у владу тільки після того, як народ за них проголосує. До того ж робить це умовний "народ" із завидною постійністю. Навіть незважаючи на корупцію та бідність. Люди знову і знову довіряють владу тим, хто їх привів до цієї бідності.

Казка Facebook на наших очах стала страшною

Проблема в тому, що якщо ти маєш два мільярди користувачів, знаєш про них більше, ніж вони самі про себе, та створив ідеальний простір не лише для "мімімі" та правди, а й для ненависті та брехні, то ти не можеш бути просто компанією. Ти береш частку відповідальності за цей світ. І це важкий тягар. І не видно, щоби Facebook дійсно міг із ним впоратися. Хоча частково й намагається. Казка Facebook на наших очах стала страшною. І тепер вона стає такою для автора казки – Марка Цукерберґа.

Автомобільна психодрама: п'ять років по Євромайданові у дзеркалі євроблях

У цій історії є все. Нарешті ми бачимо, як через п'ять років після Майдану Україна перетворилась, можливо, на найпоказовіший експонат мирного співіснування пострадянських та європейських практик і наративів. Не потрібно виїжджати за межі столиці, щоби за бажання протягом одного дня побувати й у совку, і в уявній Європі. На жаль, дике пострадянське виявилося настільки цупким, що його пропорція все ще зашкалює на багатьох рівнях.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини