MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 травня 2019

413 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 травня

Итоги подведем? Первая неделя Зеленского

Итак, первая рабочая неделя президента Зеленского подошла к концу: в понедельник – ровно семь дней. Я считаю неделю президента именно семидневной, а не пяти, потому что какие, к чертовой матери, у президента воюющей страны могут быть выходные? Тем более Владимир Александрович позавчера даже комментировал решение трибунала о необходимости освободить из российского плена российских моряков, то есть работает человек. Я коротко и со ссылочками на себя же подведу итоги недели, хорошо?

Рейтинги партій на вибори в Раду 2019

Голосування пройде в липні, але на даний момент вже з'явилися рейтинги партій, які будуть брати участь у парламентських виборах. Згідно з даними соціологічних опитувань, подолати 5% прохідний бар'єр у Верховну раду можуть 6 партій.

Марні сподівання Зеленського: домовитися з Путіним не вийде

Росія ще 2014 року встала на шлях повного ігнорування засад міжнародного права. Це свідома політика президента Володимира Путіна, який хоче домогтися перегляду самих основ наявного міжнародного права й домовитися про це із Заходом. І на позицію російського лідера не вплинуть жодні санкції, ніякий тиск міжнародної спільноти.

Розраховувати можна тільки на крах наявного у Кремлі режиму, на готовність українців – від президента до пересічних громадян – до боротьби з цим режимом. В іншому разі можна з упевненістю говорити про можливість втрати Україною не тільки нових кораблів і військовослужбовців, а й нових територій на сході та півдні країни.

Украина на грани дефолта: какой сценарий спасения страны будет избран

За январь-ноябрь прошлого года золотовалютные резервы НБУ увеличились с 15,5 млрд долл. до 18,9 млрд долл., что вроде бы и неплохо. Столь резкий скачок в условиях получения всего одного транша МВФ на сумму в 1 млрд долл. произошел за счет массовой скупки валюты на внутреннем рынке летом прошлого года. В то же время, количество валюты и депозитов, то есть самой ликвидной части резервов, сократилось (sic!) с 1,5 млрд долл. до 1,3 млрд долл., стоимость запасов золота практически не изменилась и колеблется вокруг отметки в 1 млрд долл., зато портфель ценных бумаг резко вырос с 10,2 млрд долл. до 14,2 млрд долл.

Именно в ценные бумаги иностранных эмитентов Нацбанк и вложил те 4 млрд долл., которые забрал с внутреннего валютного рынка летом прошлого года, не дав курсу национальной валюты дополнительно укрепиться еще на 1,5-2 гривны.

The Guardian: Как и многие женщины до нее, Тереза Мэй была обречена на провал

Понятие "стеклянный обрыв" было введено в 2005 году учеными Мишель Райан и Алексом Хасламом из Университета Эксетера. Они обнаружили, что женщинам и представителям этнических меньшинств часто предлагают повышение в должности до самых высоких позиций, когда организация борется за существование или сталкивается с кризисом. Вводящая в заблуждение корреляция между пребыванием на лидерских позициях женщин и провалом бизнеса фактически показывает, что мужчины могут становиться очень неуверенными, когда дела идут плохо.

Що почитати: поради від суперзірок Книжкового Арсеналу-2019

Я людина, яка по-хорошому схиблена на кулінарії, тому й читаю переважно шедеври літератури з кулінарного мистецтва. Приєднуйтесь до моїх лав, аби розширити горизонти та балувати смакові рецептори близьких суперовими стравами.

Отож, «біблія» для всіх гурманів — теперішніх та майбутніх — «Абетка смаку» авторів Ендрю Дорненбурга та Карен Пейдж. Справжні майстри не бояться експериментів і вас навчать тому ж. У книзі описані принципи, засвоївши які, ви станете втілювати в життя надто сміливі гастрономічні фантазії. Так, буде гаряче!

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини